Tilburg Trappers wint spannende wedstrijd tegen Hannover Scorpions

Vrijdagavond speelde Tilburg Trappers tegen Hannover Scorpions. De koploper tegen de runner-up van de Oberliga Nord. De Trappers moesten het doen zonder Jordy Verkiel, Nick de Ruijter en Jonne de Bonth. De wedstrijd werd door Tilburg met 5-3 gewonnen. Cindy Scheffers praat jullie bij over deze spannende wedstrijd.

Teams aan elkaar gewaagd

De wedstrijd was nog geen twee minuten bezig en Tilburg had al de eerste powerplay te pakken. Het werd direct druk rond de goal van de uitploeg. De powerplay ging voorbij, maar Tilburg bleef overtuigend spelen. Captain Ivy van den Heuvel maakte dan ook de openingstreffer in de zesde minuut. Twee minuten later verraste Danny Stempher goalie Christoph Mathis met een krachtig schot, waardoor de puck in het net kwam; 2-0 voor Tilburg. Toen de Scorpions even later hun eerste powerplay kregen, wisten ze er direct goed gebruik van te maken. De aansluitingstreffer werd in de tiende minuut gescoord door Patrick Schmid. Beide teams kregen nog meer kansen, met een shot-on-goal verhouding van 10-10 na de eerste periode. Tilburg speelde als een goed geoliede machine, maar Hannover speelde ook zeker niet slecht.

Jannik Weist met Nardo Nagtzaam in duel. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Uitstekende penaltykilling

In  de 28e minuut kreeg Jannik Weist de stick van Nardo Nagtzaam (per ongeluk) tegen zijn hoofd, waardoor hij bloedend het ijs af moest. Dat was een enorme kans voor Hannover om de stand gelijk te maken, omdat ze vier minuten powerplay hadden. De Trappers hadden echter uitstekende penaltykilling. Ook goalie Ian Meierdres stond als een muur in zijn goal. Er viel geen goal voor de Scorpions, wel voor de Trappers. In de 34e minuut maakte Max Hermens de 3-1. Het ging ook in het middenstuk qua shots-on-goal nagenoeg gelijk op tussen beide teams. Met een voorsprong voor Tilburg gingen de teams de laatste pauze in.

Danny Stempher. Foto: Arie Leeuwesteijn

Hattrick Stempher

Tilburg kreeg direct aan het begin van de laatste periode powerplay. De thuisploeg kreeg prachtige kansen en het leek een kwestie van tijd voordat er een goal zou vallen. Toch waren het de Scorpions die als eerste scoorden in het slotstuk. Björn Bombis schoot de puck in de 48e minuut langs goalie Meierdres, waardoor de stand 3-2 werd met deze shot-handed goal. De concentratie van de Tilburgers leek wat weg te zakken. Ook de 3-3 viel. In de 49e minuut wist Schmid zijn tweede goal te maken. De Tilburgers konden zich herpakken. Het tempo zat er weer in. Het was Stempher die niet alleen de 4-3, maar ook de 5-3 maakte.

Tilburg Trappers won de wedstrijd met 5-3 van Hannover Scorpions. Dat betekent dat de voorsprong op runner-up Scorpions vergroot is naar tien punten. De Trappers moeten nog twee wedstrijden winnen voordat ze opnieuw Oberliga Nord Meister zijn.