Blues lijken in playoffs-vorm, haarscheurtjes in het Jets bolwerk

Spectaculair eindschot verwacht in titelstrijd van de Central Divisie waarin de St. Louis Blues al acht wedstrijden op rij wonnen. Rik Bruijnius praat je weer bij over de afgelopen week.

Deze week geen nieuws als het om trades gaat en de deadline van 28 februari nadert. Maar zijn die trades wel nodig als je ziet dat top spelers als Vladimir Tarasenko en Viktor Arvidsson van respecktievelijk St. Louis Blues en Nashville Predators op stoom zijn en in playoffs-vorm geraken. Het begint er op te lijken dat Winnipeg Jets toch niet zo ongenaakbaar is en voelt de hete adem van Nashville in de nek. St. Louis speelde tot op heden twee wedstrijden minder en in de huidge vorm kunnen ook zij nog mee gaan doen om de divisie titel.

St. Louis Blues zo goed als onverslaanbaar

St.Louis Blues al acht wedstrijden op rij gewonnen
Na acht verlies partijen weer eens winst voor Colorado Avalanche
Patrick Kane blijft punten scoren nu 16 wedstrijden op rij

1 (1) St. Louis Blues (63 punten 29-22-5 L 9-1-0 W8)

Zaterdag 9 februari Nashville Predators @ St. Louis Blues 2-3

Het thuisspelende St. Louis wist in de eerste periode een voorsprong van twee goals te creëren. In de tweede werd er tegen gescoord maar al snel werd het verschil waar naar twee gebracht. Er waren drie verschillende doelpuntenmakers maar het was Robert Thomas die met twee assists man of match werd.

Zondag 10 februari St. Louis Blues @ Nashville Predators 5-4 (OT)

Een dag na de thuis winst op Nashville volgde een rematch in Nashville. Deze werd ook gewonnen door St. Louis nu was er wel een verlenging voor nodig. In deze wist Vladimir Tarasenko te scoren en zijn hattrick te completeren.

Dinsdag 12 februari New Jersey Devils @ St. Louis Blues 3-8

Eén dikke overwinning voor St. Louis. Alex Pietrangelo en Ivan Barbashev waren ieder goed voor twee goals en een assist. St. Louis heeft nu tien keer op rij gewonnen van New Jersey.

Donderdag 14 februari St. Louis Blues @ Arizona Coyotes 4-0

Vladimir Tarasenko scoorde twee goals en Oskar Sundqvist was goed voor twee assists. Goalie Jordan Binnington was goed voor 21 reddingen om zo een shutout op te eisen.

2 (2) Chicago Blackhawks (57 punten 24-25-9 L10 8-2-0 W1)

Zondag 10 februari Detroit Red Wings @ Chicago Blackhawks 2-5

Rookie Dominik Kahun scoorde vandaag twee maal en had ook een assist. Scoringsmachine Patrick Kane was goed voor een goal en een assist. Alex DeBrincat was goed voor drie assists.

Dinsdag 12 februari Chicago Blackhawks @ Boston Bruins 3-6

Na zeven gewonnen wedstrijden werd er verloren van Boston. Drie goals waren niet genoeg om Boston ster Brad Marchand af te stoppen hij alleen was al goed voor vier punten.

Donderdag 14 februari New Jersey Devils @ Chicago Blackhawks 2-5

Een goal en twee assists voor Patrick Kane leidde Chicago naar de overwinning op New Jersey. Dit was voor hem de zestiende wedsttrijd op rij dat hij één of meer punten scoorde. Patrick Kane staat nu tweede op de topscorers ranglijst achter Nikita Kucherov en voor Connor McDavid.

3 (4). Nashville Predators (73 punten 34-21-5 L10 6-3-1 W1)

Een top wedstrijd in de divisie. Gewonnen door de thuisploeg. Voor Nashville waren Mattias Ekholm en Ryan Johansen trefzeker. Maar dat was niet voldoende om het in topvorm verkerende St. Louis te verslaan.

Verliezen in verlenging was vandaag het lot voor Nashville. Net als twee dagen op rij verliezen van St. Louis. Viktor Arvidsson was goed voor twee goals.

Dinsdag 12 februari Detroit Red Wings @ Nashville Predators 3-2

Viktor Arvidsson en P. K Subban wisten een 2-0 achterstand recht te trekken. Op beide goals had Ryan Johansen een assist. Toch kon men niet doordrukken en was het Detroit wat nog eens wist te scoren. Detroit lijkt een angstgegner te worden voor Nashville. Nashville wist van de laatste tien ontmoetingen er maar één te winnen.

Donderdag 14 februari Montreal Canadians @ Nashville Predators 1-3

Brian Boyle heeft zijn eerste Nashville goal te pakken. Viktor Arvidsson en Ryan Hartman scoorde ieder ook een goal. Ryan Johansen heeft nu zes wedstrijden één of meer punten gescoord.

4 (5) Dallas Stars (63 punten 29-23-5 L10 6-3-1 L1)

Zaterdag 9 februari Dallas Stars @ Arizona Coyotes 2-3

Het duurde tot drie en halve minuut voor tijd dat Dallas via Brett Ritchie tot scoren kwam. Op dat moment stond Dallas al met 3-0 achter. 27 seconden later wist Alexandre Radulov ook nog het net te vinden. De resterende drie minuten leverde voor Dallas niets meer op.

Dinsdag 12 februari Dallas Stars @ Florida Panthers 3-0

Anthon Khudobin maakte 30 reddingen voor zijn tweede shutout van het seizoen. Tyler Seguin was goed voor twee goals en een assist.

Donderdag 14 februari Dallas Stars @ Tampa Bay Lightning 0-6

Een ongenadig pak slaag voor Dallas in Tampa Bay. Zelf kwam men niet tot scoren en op dat vlak walste Tampa Bay over Dallas heen. De 32 schoten op doel die Dallas los liet kon goalie Andrei Vasilevskiy niet verontrusten.

5 (3) Winnipeg Jets (75 punten 36-19-3 L10 5-4-1 L1)

Zaterdag 9 februari Winnipeg Jets @ Ottawa Senators 2-5

Twee goals achterstand na de eerste periode was niet meer te corrigeren. Bryan Little dacht de spanning terug te brengen, maar voordat Brendan Lemieux Winnipeg’s tweede goal scoorde had Ottawa al drie keer op rij gescoord.

Zondag 10 februari Winnipeg Jets @ Buffalo Sabres 3-1

Winnipeg herstelde prima na het verlies van de vorige avond. Blake Wheeler en Mark Scheifele waren goed voor een goal en assist. Zo eindigde de reeks van drie verlies wedstrijden.

Dinsdag 12 februari New York Rangers @  Winnipeg Jets 3-4

Mark Scheifele scoorde twee goals en had een assist op de winnende goal. Connor Hellebuyck was goed voor 34 reddingen om de wedstrijd te winnen.

6 (6) Minnesota Wild (60 punten 27-25-6 L10 3-4-3 L3)

Zaterdag 9 februari Minnesota Wild @ New Jersey Devils 4-2

Marcus Foligno en Luke Kunin waren goed voor een goal en assist. Hiermee hadden ze een groot aandeel in het beëindigen van de vier wedstrijden losing streak.

Zondag 10 februari Minnesota Wild @ New York Islanders 1-2

De gelijkmaker van Markus Granlund direct na het begin van de tweede periode was niet de opmaat naar een overwinning. De penalty kill werd een keer verslagen en die tik kwam men niet meer te boven.

Dinsdag 12 februari Philadelphia Flyers @ Minnesota Wild 5-4

Vier goals waren niet genoeg om Philadelphia te verslaan. Luke Kunin scoorde twee maal. Zijn tweede goal zorgde voor een twee goal voorsprong in de eerste periode. Dit hield geen stand. Minnesota wist aan het begin van de derde periode wederom op voorsprong te komen doch was het Philadelphia met het laatste woord en scoorde nog tweemaal.

Vrijdag 15 februari New Jersey Devils @ Minnesota Wild 5-4 (OT)

Vier goals en met 4-1 voorstaan tot de achtiende minuut in de tweede periode was niet genoeg om tot een overwinning te komen. New Jersey scoort vier maal achter elkaar om in de verlenging te winnen.

7 (7) Colorado Avalanche (57 punten 23-23-11 L10 2-5-3 W1)

Zaterdag 9 februari Colorado Avalanche @ New York Islanders 3-4 (OT)

Carl Soderberg was goed voor één van de drie goals en had ook een assist. Helaas voor Colorado was het vandaag niet goed genoeg voor de winst. Want New York wist in de verlenging de wedstrijd te winnen.

Zondag 10 februari Colorado Avelanche @ Boston Bruins 1-2 (OT)

Nathan MacKinnon opende de score voor Colorado in de eerste periode. Dit leidde niet tot de broodnodige overwinning. Boston kwam in de tweede periode langszij om in de verlenging de winnende binnen te schieten.

Dinsdag 12 februari Toronto Maple Leafs @ Colorado Avalanche 5-2

Alexander Kerfoot kwam tot een goal en assist. Dit woog niet op tegen de powerplay van Toronto. Deze was goed voor drie goals. Colorado’s verlies reeks is nu de langste sinds januari 2017.

Donderdag 14 februari Colorado Avalanche @ Winnipeg Jets 4-1

Na acht verloren wedstrijden eindelijk weer eens een winst partij. Semyon Varlamov was goed voor 24 reddingen en Dominic Toninato scoorde zijn eerste NHL goal.