Spanning om plaats acht: Zoetermeer Panters onderuit tegen Trappers en Amsterdam Tigers


Face-Off IJshockey BeNe League

Zoetermeer-coach Ondrej Kratky zal zaterdag raar hebben opgekeken toen hij de warming-up zag van Tilburg Trappers. Giovanni Vogelaar, Alexey Loginov en Floris van Elten spelen normaal toch regelmatig in het Oberliga team van de Trappers, maar stonden in de Silverdome op het ijs. Het is te makkelijk om de zege van Trappers alleen aan het feit van het meespelen van deze mannen op te hangen, maar het gaf de jongelingen uit Brabant een kwaliteitsinjectie.

Na de puck drop namen de Panters al snel een 1-0 voorsprong door een power play goal van Teris Wright. Twee minuten later stond het alweer 1-1, doordat Jonas Steeno een mooie assist van Vogelaar binnenschoot. Jay Huisman zette de Panters weer op voorsprong, maar negen seconden na de goal pakte Chris de Jonge een late hit penalty en Zoetermeer moest daarvoor bloeden, want Tijn Jacobs profiteerde van de man meer situatie; zeventien seconden in de powerplay lag de gelijkmaker al achter Kevin Riedijk. Dat was ook de stand na de eerste twintig minuten.

Twee Oberliga goals in tweede periode

Met de tweede van Jay Huisman pakte de thuisclub weer de voorsprong. Twee “Oberliga” goals zette het toekomstteam op voorsprong. Alexey Loginov en Giovanni Vogelaar waren trefzeker. Met zijn derde van de avond (zijn tweede powerplay goal) maakte Huisman zijn hattrick compleet. Na veertig minuten was het wederom gelijk en werd de tweede rustpauze opgezocht met 4-4.

Zoetermeer Panters Tilburg Trappers
Robert Bos

Slotakkoord voor de Trappers

In de laatste tien minuten werd de winst gepakt door het Trappers Toekomstteam. Een shorthanded goal van Michal Stoklosa en Joonas Steeno met zijn tweede betekende drie punten voor de Trappers en een deukje in de strijd om de play-offs plaatsen voor Zoetermeer. Een knappe en verrassende zege van de Tilburgse jongelingen.

AMSTERDAM TIGERS – ZOETERMEER PANTERS 7-4

Gisteren moest Panters dan op bezoek bij directe concurrent Amsterdam Tigers zorgen voor ‘revanche’. Bij Tigers was er al sprake van een ‘do or die’ wedstrijd om de hoop op een playoff plaats niet in rook op te zien gaan.

Die ambitie werd door Tigers kracht bijgezet in de eerste periode; Zoetermeer werd weggeblazen in de Jaap Eden en na periode één stond er een 4-0 ruststand op het bord. Donny Pohlman, Rocco van Hoorn (2x) en Lance van Duin zorgden voor een jubelstemming bij de eerste dweil. Bij Panters zal de teambespreking minder ‘gezellig’ zijn geweest. In het middenstuk kwam Zoetermeer beter voor de dag, maar Amsterdam scoorde als eerste via Maarten Brekelmans. De fans van Tigers dachten ‘die zit in de tas’, maar juist op dat moment vonden de gasten de gaatjes. Jay Huisman, Joy Turpijn en Valentijn Scheffe zetten hun ploeg op 5-3 en zo werd het weer een wedstrijd. Amsterdam was weer bij de les en via de sniper John Versteeg zelf kwam het weer op een marge van drie.

Zoetermeer Tigers Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

In het slotstuk gooide de thuisploeg het duel definitief in het slot; Brekelmans maakte met zijn tweede treffers van de wedstrijd de 7-3. Zoetermeer kwam via Turpijn nog terug tot 7-4, maar kon niet voorkomen dat het zichzelf een ‘piepweekend’ bezorgde met twee nederlagen, waar het op twee winstparijen gehoopt (misschien wel gerekend?) had. Amsterdam hield door de zege de hoop op de playoffs springlevend, het staat nu op één punt van Zoetermeer.

Inmiddels is door de uitslagen van dit weekend wél duidelijk geworden dat Microz Eaters Geleen, ERA Renomar HYC, UNIS Flyers Heerenveen, Luik Bulldogs en AHOUD Devils Nijmegen een playoff plek kunnen claimen. CAIROX HIJS Hokij heeft daar nog twee punten voor nodig.

# Team GP W L OTW OTL PTS +/-
1 Microz Eaters Geleen 19 14 3 1 1 45 +54
2 ERA Renomar HYC 16 13 1 2 0 43 +83
3 UNIS Flyers Heerenveen 15 12 1 1 1 39 +59
4 Luik Bulldogs 18 12 4 1 1 39 +51
5 AHOUD Devils Nijmegen 15 10 4 1 0 32 +43
6 CAIROX Hijs Hokij 16 9 5 0 2 29 +45
7 Chiefs Leuven 17 5 6 2 1 20 -4
8 Zoetermeer Panters 17 4 10 1 2 16 -24
9 Amsterdam Tigers 17 5 12 0 0 15 -45
10 Mechelen Golden Sharks 17 3 14 0 0 9 -82
11 Antwerp Phantoms 17 2 14 0 1 7 -82
12 Trappers Toekomstteam 16 2 14 0 0 6 -98

 

Previous Nijmegen pakt beker van Den Haag na krankzinnige slotfase
Next U19 Antwerp Phantoms kroont zich tot Belgisch Kampioen