Tilburgers met gemak langs Füchse in Duisburg.

Tilburg Trappers heeft het niet altijd gemakkelijk in Duisburg. Vandaag was daar niets van te merken. De Tilburgers hadden afgelopen vrijdag, plotseling een vrije avond i.v.m. de afgelaste wedstrijd tegen Preussen Berlin. Daardoor konden Trappers zich beter voorbereiden op de wedstrijd. Dat zorgde ervoor dat Trappers met gemak won van de Füchse, in Duisburg. Het werd 1-7. Graeme McTaggart was bij de wedstrijd in Duisburg en praat jullie volledig bij.

Starting line-up.

Lastig begin

De koploper uit de Oberliga-Nord kon niet goed omgaan met het felle team uit Duisburg. De Tilburgse defensie moest flink aan de bak, gelukkig was Jordy Van Oorschot weer ‘fit’ om mee te spelen. Van Oorschot speelde weliswaar met een ‘vissenkom’, maar liet zien ook met een flink vizier uit de voeten te kunnen. Uiteindelijk na acht minuten spelen waarin het spel in evenwicht was, waren het toch de Tilburgers die op voorsprong kwamen. Mitch Bruijsten werd door Nardo Nagtzaam en zijn broer, Kevin Bruijsten in scoringspositie gebracht. In een periode waarin het redelijk gelijk op ging, waren het toch de bezoekers die met de 0-1 voorsprong voor de eerste keer mochten pauzeren.

Jordy Van Oorschot terug na zijn blessure.

Time-out

Nog niet alle meegereisde Tilburgse fans stonden op hun plaats of de voorsprong werd verdubbeld. Wederom Mitch Bruijsten schoot met scherp die dankzij Nagtzaam en de sterk verdedigende Jordy Verkiel kon scoren. Deze goal werd gemaakt met een lege Tilburgse Goal. Dat kwam omdat er een straf voor Füchse was gezien waardoor Meierdres naar de kant kon om op die manier een extra veldspeler in te brengen. Nog geen twee minuten later knalde Reno De Hondt de puck achter de goalie van Duisburg. Deze goal ontstond nadat de defensie simpel werd uitgespeeld door Max Hermens en Danny Stempher, de goalie was kansloos. Vervolgens lastte de coach van Füchse een time-out in. Echter hielp die time-out niet om de thuisploeg beter te laten spelen. Nog geen minuut na de 0-3, schoot teamcaptain Ivy Van Den Heuvel de puck eenvoudig langs Sebastian Staudt. De assists kwamen van Brock Montgomery en Mickey Bastings.

De 0-2 van Mitch Bruijsten.
Wouter Sars in duel met Füchse Duisburg.
De 0-3 van Reno De Hondt.

Loginov

Twee minuten na de 0-4, werd de voorsprong naar 0-5 vergroot. Defender, Alexei Loginov kreeg via De Hondt en Nick De Ruijter de puck, legde aan en schoot vervolgens raak. Dit betekende dat de voorsprong van 0-1 naar 0-5 in nog geen vijfenhalve minuut was gerealiseerd. Zelfs een straf voor de Tilburgers, zo’n vier minuten voor het einde van de tweede periode was voor de Duisburg niet genoeg. Het lukte de thuisploeg niet om zelf tot scoren te komen. Zowel de 900 Fans uit Duisburg, als de tientallen Tilburgse Fans wisten dat de wedstrijd al na 40 minuten was gespeeld. Gek genoeg hadden beide teams ongeveer evenveel kansen in de tweede periode, alleen de bezoekers wisten deze kansen ook om te zetten in goals.

Hattrick

Zoals in de eerste periode wisten de gastheren sterk aan de wedstrijd te beginnen. Dat zorgde ook voor de aansluitingstreffer. Michael Fomin liet de 900 Duitse supporters juichen, al wisten de supporters dat het weinig meer zou uitmaken. Na de 1-5 was het vooral eenrichtingsverkeer richting de goal van Duisburg. Het werd een schiettent. Er werden bijna evenveel schoten op de goal van Duisburg gelost, als in de eerste twee perioden bij elkaar. Toch wisten de gastheren met man en macht hun goal te verdedigen. Pas zo’n zessenhalve minuut voor het einde schoot Mitch Bruijsten voor de derde keer in de wedstrijd raak. De hattrick werd mede mogelijk gemaakt door Kilian Van Gorp en zijn broer Kevin. De genadeklap kwam van Jonne De Bonth die met een geweldige kanonskogel de 1-7 op het scorebord zette. Van Oorschot en Delaney Hessels gaven de assists.

Mitch Bruijsten, de maker van de hattrick
Mitch Bruijsten na één van zijn goals.
Met gemak werd de defensie door dit duo doorbroken
Nardo Nagtzaam en Kevin Bruijsten die met gemak de defensie van Füchse wisten te doorbreken. Foto: Arie Leeuwesteijn

Flinke week

Er staat een drukke week voor de Tilburgers te wachten. Woensdag ontvangen ze Moskitos Essen. Vrijdag spelen ze thuis tegen EXA Icefighters Leipzig. Twee dagen daarna reizen ze af naar het noorden van Duitsland om tegen de Piranha’s in Rostock te spelen. Deze drie wedstrijden zijn belangrijk om voor het tweede jaar op rij Oberliga-Nord kampioen te worden.

Spelers bedanken het meegereisde publiek.