Krefeld vreest na zevende nederlaag op rij voor play-offs


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde 44 waarin Krefeld alweer de zevende nederlaag op rij ondergaat en gezien de stand zijn er drie ploegen die strijden om twee plekken voor de pre play-offs. Dat zijn Berlijn, Nürnberg en Krefeld. Waarbij op dit moment Krefeld de slechtste papieren heeft. Plek negen, tien en elf zijn nu zo verdeeld:

  • Berlijn met 44-56
  • Nürnberg 43-55
  • Krefeld 44-51

Na de nederlaag van Düsseldorf tegen koploper Mannheim is de afstand tussen nummer twee München en nummer drie Düsseldorf al veertien punten. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie weer up to date over het ijshockey bij de oosterburen.

ERC Ingolstadt – Krefeld Pinguine 4-0

Goalie Jochen Reimer hoefde maar 22 saves te maken voor een shutout. En als zijn eerste lijn dan verantwoordelijk is voor twee goals door Thomas Greilinger en vier assists is het ‘appeltje eitje’. De overige twee goals werden gemaakt door Olver Darin en Brandon Mashinter.

Straubing Tigers – Pinguins Bremerhaven 5-0

De normaal zo betrouwbare goalie van Bremerhaven, Thomas Pöpperle, had zijn dag niet tegen de Tigers. Na de eerste periode was het over en uit voor Pöpperle. Toen stond het al 3-0 door goals van Sven Ziegler, Antoine Laganiére en Jeremy Williams. Vervanger Jaroslav Hübl kreeg er ook snel twee tegen door Stephan Daschner en de tweede van de avond van Ziegler, waarmee de eindstand al na 31 minuten op het scorebord stond. Alle dertig schoten van Bremerhaven werden gestopt door Jeffrey Zatkoff die daarmee alweer zijn derde shutout van het seizoen pakte.

Eisbären Berlin – EHC Red Bull München 2-6

Als na zes minuten de goalie al gewisseld wordt, weet je hoe laat het is. Goalie Maximilian Franzreb kon na drie goals door Maximilian Daubner en twee keer Andreas Eder zijn biezen pakken en werd vervangen door Kevin Poulin. In de tweede periode scoorde beide teams een keer, voor Berlijn scoorde Marcel Noebels en voor München Matt Stajan een short handed goal. Florian Busch bracht de stand op 2-4 met eveneens een short handed goal, maar de tweede van de avond van Daubner en een van Justin Shugg betekende drie punten mee terug naar Bayern.

Düsseldorfer EG – Adler Mannheim 1-2

De DEG had het betere van het spel, maar hadden moeite om Mannheim goalie Chet Pickard te passeren. Markus Eisenschmid was de man voor de Adler die met zijn tweede van de avond Düsseldorf in rouw dompelde een minuut en dertien seconden voor tijd. In minuut 28 had hij de Adler ook al op voorsprong geschoten maar twee minuten later was het Ken-Andre Olimb die de gelijkmaker binnenschoot.

Grizzlys Wolfsburg – Kölner Haie 2-4

Na het op non actief zetten van trainer Peter Draisatl hebben de Haie niet meer verloren. Inmiddels alweer de derde overwinning op rij, al was dit wel de eerste in reguliere speeltijd. Köln kwam twee keer op achterstand maar maakte die goed door in de derde periode drie keer te scoren via Ryan Jones, Morgan Ellis en Lucas Dumont.

Augsburger Panther – THOMAS SABO Ice Tigers 2-3 SO

Vierentwintig seconden voor het einde maakte Patrick Reimer de 2-2 en dat leverde in ieder geval een puntje op in de strijd om plek tien. Er kwam zelfs een extra puntje bij omdat Brand Buck als enige een shootout wist te scoren doordat in de overtime beide goalies niet werden gepasseerd en het dus aankwam op shootouts.

Iserlohn Roosters – Schwenninger Wild Wings 5-4

Het duel om de laatste plaats. Volgend seizoen zou het echt een zenuwslopende wedstrijd worden want dan wordt de degradatie ingevoerd van DEL naar DEL2. Een doelpuntrijke wedstrijd en na veertig minuten was het 3-2 voor de thuisclub. In de eerste minuut van de laatste periode was het Stefano Giliati met de 3-3. Daarna stond Lean Bergmann op voor de Roosters. Hij had al de 3-2 gemaakt en maakte er daarna nog twee waaronder een empty netter zodat de 20-jarige aanvaller een hattrick bij kan schrijven op zijn conduitestaat. En met een wedstrijd te goed is Iserlohn de Wild Wings tot op een punt genaderd.

De stand per 2-2-2019

Previous Guus van Nes - Quinnipiac University
Next AHOUD Devils Nijmegen vs CAIROX HIJS Hokij: De complete voorbeschouwing