Verlies voor vermoeid Düsseldorf tegen München, Bremerhaven naar de subtop

Face-Off IJshockey DEL

In het weekend van de Winter Game die Düsseldorf won in overtime, moesten ze de volgende dag aantreden tegen de nummer twee München. Dat bleek te vermoeiend en ze verloren dus ook, waardoor ze ook de aansluiting verliezen op de top twee. Inmiddels is er een brede subtop gevestigd met drie ploegen die 66 punten hebben na 39 wedstrijden te weten Bremerhaven, Augsburg en Köln. Cor Machielsen keek mee en praat jullie weer bij.

ERC Ingolstadt – Iserlohn Roosters 3-2

Ingolstadt stond na de eerste periode al met 2-0 voor door goals van Thomas Greilinger en Patrick Cannone. In het tweede bedrijf werd die score uitgebouwd door Benedikt Kohl. In de laatste twintig minuten maakten de Roosters het nog spannend door twee keer te scoren. Eerst was er een shorthanded goal van Jonathan Matsumoto en tweeënhalve minuut voor tijd scoorde Luigi Caporusso de aansluitingstreffer. Verder kwamen ze niet, Wel werd in de laatste seconden nog een grote kans op de gelijkmaker gestopt door Ingolstadt goalie Timo Pielmeier.

Pinguins Bremerhaven – Schwenninger Wild Wings 3-0

Thomas Pöpperle noteerde alweer zijn derde shutout van het seizoen. Hij stopte alle 29 schoten. In de tweede periode werd de score geopend door een powerplay goal van Carson McMillan. Brock Hooton bouwde de score uit en Miha Verlic bepaalde de eindstand twee minuten voor tijd op 3-0 met een powerplay goal.

Grizzlys Wolfsburg – Eisbären Berlin 4-2

De Eisbären kwamen beter voor de dag, maar hadden moeite om goalie David Leggio te passeren. Van de 35 schoten wist hij er 33 te stoppen. In de 24e minuut opende Daniel Sparre via de powerplay de score. Cole Cassels scoorde de 2-0. Sparre maakte in de 46e minuut zijn tweede en zo kwam Wolfsburg op 3-0. Vervolgens vonden de mannen uit Berlijn twee keer het gaatje om te kunnen scoren. Sean Backman en Andre Rankel brachten de spanning terug. De empty netter van Sebastian Furchner  zorgde er toch voor dat de punten in Wolfsburg bleven.

THOMAS SABO Ice Tigers – Krefeld Pinguine 4-3

Pas in de tweede periode brandde de wedstrijd los door twee goals binnen 38 seconden voor de Ice Tigers. Via Brandon Buck en Chris Brown kwam de thuisploeg op voorsprong. Via de powerplay bracht Krefeld de marge terug naar één, door een powerplay goal van Jacob Berglund. Philippe Dupuis bracht de marge weer op twee voor de Ice Tigers. Martin Schymainski bracht bij een overtal van twee man het verschil weer naar één goal. In de derde periode bracht Brown met zijn tweede goal Nürnberg op 4-2. Het slotakkoord was echter voor de Pinguine. Tim Miller scoorde drie minuten voor tijd, maar kon het verlies van Krefeld niet meer voorkomen.

Adler Mannheim – Straubing Tigers 6-3

Koploper Mannheim stond na zeven minuten al snel op 3-0 voor. Voor het eind van de eerste periode was de stand zelfs 4-1. Periode twee en drie eindigde iedere keer in 1-1, zodat na zestig minuten dus de eindstand van 6-3 werd bereikt. Bij Mannheim was Matthias Plachta de beste met twee assists en een goal. Joonas Lehtivuori en Chad Kolarik gaven ieder twee assists en Tommi Huhtala scoorde twee keer. Bij Straubing was Marcel Brandt belangrijk met een goal en een assist. Stefan Loibl gaf twee assists.

Düsseldorfer EG – EHC Red Bull München 2-5

In een zeer onderhoudende wedstrijd werd het verschil gemaakt in de tweede periode door München. Shorthanded was het Frank Mauser die de score opende, waarna Yannic Seidenberger en Tobias Eder 0-3 van maakte. Jeadon Deschenau zette voor het einde van de tweede periode de 1-3 op het bord. Na 43 minuten werd het zelfs weer spannend toen via de powerplay John Henrion de aansluitingstreffer maakte. Mark Voakes maakte de 2-4 en de empty netter van Michael Wolf was puur nog voor de statistiek.