Tilburg Trappers blijft in de Oberliga, voorzitter Van Gestel stopt eind dit seizoen


Tilburg Trappers heeft koers bepaald voor de komende jaren. De kogel is door de kerk, ook volgend seizoen spelen de Brabanders wederom in Oberliga Nord. De Deutscher Eishockey Bund heeft dat bekend gemaakt.

OBERLIGA

In november heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de Trappers en vertegenwoordigers van de bond. Het overleg verliep in een ontspannen sfeer en was constructief van aard volgens voorzitter Ron van Gestel.

Enkele weken later werden in Düsseldorf de gesprekken voortgezet met DEB-Direktor Oliver Seeliger en vertegenwoordigers van vier Oberliga clubs. ‘Besproken is dat wij volgend seizoen gaan spelen zonder imports (buitenlandse spelers) om de krachtsverschillen te verkleinen en de competitie nog spannender te maken. Daarnaast kunnen we op deze manier ook beter invulling geven aan onze doelstelling om eigen jeugd te laten doorstromen naar het eerste team. Wij verwachten dat wij ook zonder imports mee kunnen doen om het kampioenschap, aldus van Gestel.

NIEUWE VOORZITTER

Ron van Gestel Tilburg Trappers

 

“Na acht jaar wordt het tijd voor een frisse wind”, aldus Van Gestel. “Mijn benoeming heeft al langer geduurd dan ik gedacht had aangezien wij vier jaar geleden het Oberliga avontuur zijn aangegaan.”

“In het begin was het zoeken, aftasten en improviseren. Inmiddels is er veel ervaring opgedaan. De organisatie staat als een huis. Op kantoor werken zes mensen bijna full-time. De club is financieel kerngezond en mede dankzij de vele vrijwilligers loopt het bij de club soepel.”

Van Gestel vervolgt: “De club heeft een enorme groei doorgemaakt. En dus gaan we de komende periode bekijken welke manier van besturen van de club daar het beste bij past. Nu is dit het moment om daar over na te denken en te kijken welke nieuwe voorzitter daar bij past. Het huidige bestuur maakt dit seizoen sowieso af en is al bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen.”

Van Gestel verdwijnt van het podium om ruimte te maken voor deze wijziging. “Tilburg Trappers zal altijd een bijzondere plaats in mijn leven in blijven nemen. IJshockey in het algemeen en Tilburg Trappers in het bijzonder heeft mij als mens veel gebracht. Daar waar ik kan zal ik de club van advies blijven dienen. Niet meer in de spotlights maar juist op de achtergrond.”

Previous #18 - Amber Nauta - Defence - Dordrecht Lions
Next Team Belgium U20 klaar voor WK in Zagreb