Top drie wint, Mannheim, München en Düsseldorf lopen verder uit op achtervolgers


Face-Off IJshockey DEL

Alweer de vijfendertigste speeldag van de DEL, waarin de top drie allemaal wonnen. Mannheim, München en Düsseldorf bouwden hun voorsprong op de nummer vier Augsburg verder uit. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

EHC Red Bull München – THOMAS SABO Ice Tigers 4-1

Na zesentwintig minuten stond de eindstand al op het bord. Twee snelle goals van Matt Stajan in de eerste periode betekende al snel de 2-0 voorsprong. Dane Fox scoorde aan het begin van de tweede periode de aansluitingstreffer maar daar konden ze maar drie minuten van genieten want een powerplay goal van Yasin Ehliz bouwde de voorsprong verder uit. Yannic Seidenberg zette dus de eindstand van 4-1 op het bord net over de helft van de wedstrijd.

Schwenninger Wild Wings – Düsseldorfer EG 0-1

Eén goal was er maar te noteren, dankzij een powerplay goal van Philip Gogulla pakte Düsseldorf de drie punten. Ze hadden grote moeite om van de veertig schoten, er één te verzilveren tegen Wild Wings goalie Dustin Strahlmeier. Back-up goalie Fredrik Pettersson-Wentzel stopte alle vijfentwintig schoten van Schwenningen en scoorde daarmee zijn tweede shutout van het seizoen.

Adler Mannheim – Grizzlys Wolfsburg 5-1

Relatief gemakkelijk werd er gewonnen door de koploper uit Mannheim. Na veertig minuten was het al 3-0. Phil Hungerecker en Marcus Eisenschmid maakte de vijf vol en de goal voor Wolfsburg werd gemaakt door Brent Aubin.

Pinguins Bremerhaven – Augsburger Panther 5-0

Thomas Pöpperle pakte alweer zijn derde shutout van het seizoen. In de eerste periode waren het twee goals van Carson McMillan en Nicholas Jensen die zorgde voor de 2-0 tussenstand. In de tweede periode werd er niet gescoord, maar in de derde waren het Mark Zengerle, Jan Urbas en Brock Hooton die trefzeker waren.

Kölner Haie – ERC Ingolstadt 5-2

Na twee periodes stond er 2-2 op het grote scorebord in de Lanxess Arena in Köln, maar in de laatste twintig minuten sloegen de Haie toe. Sebastian Uvira, Lucas Dumont en een empty netter van Alexander Oblinger waren ruim voldoende voor de winst.

Straubing Tigers – Krefeld Pinguine 3-4 OT

Pas in overtime wisten de Krefelders het verschil te maken. Twee goals van Mike Connolly zette Straubing brutaal op 2-0. Drie goals op rij van Krefeld zette hun weer in de winning seat. Kael Mouillierat was het daar niet mee eens en produceerde de 3-3 in de drieënvijftigste minuut. Dat werd dus overtime waarin Jacob Berglund vanuit een powerplay situatie de match winnaar werd.

Eisbären Berlin – Iserlohn Roosters 4-3 SO

Na veertig minuten stond de eindstand al op het bord. Drie goals voor de mannen uit Berlijn door Louis-Marc Aubry, Jonas Muller en Micki Dupont. Voor de Roosters scoorde Dylan Yeo, Jordan Smotherman en Justin Florek. In de derde periode was de schotenverhouding zelfs achttien om negen, maar beide goalies hielden stand. In overtime werden de netten ook niet geraakt dus kwam het aan op shootouts. Jamie Macqueen was de enige die de shootout scoorde dus was bleef het extra puntje in Berlijn.

Previous Canada, Zweden exit, Amerika, Rusland spelen halve finale tegen elkaar
Next #18 - Amber Nauta - Defence - Dordrecht Lions