Tilburg Trappers wint laatste thuiswedstrijd van 2018

Tilburg Trappers speelde vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2018. De koploper van de Oberliga Nord kreeg Herner E.V. op bezoek. Trappers verloor bij Moskitos Essen op tweede kerstdag. Daarom waren de Tilburgers gebrand om te winnen om het nare gevoel van de verliespartij op Boxingday van zich af te schudden. Dat lukte want de Tabellenführer won onder het toeziend oog van dik 2600 toeschouwers de laatste thuiswedstrijd van 2018 met 6-3 van Herner E.V. Graeme McTaggart praat jullie volledig bij.

Evenwichtige openingsfase

In de eerste periode ging het gelijk op. Tijdens een fase waarin Herner iets beter was, waren het toch de Tilburgers die als eerste scoorden. Na vijfenhalve minuut spelen knalde Reno De Hondt de puck via het ijzer tegen de netten aan, na een assist van Danny Stempher. Een paar minuten later leek de 2-0 te vallen. Echter werd De Hondt zodanig gehinderd door een speler van Herne dat de scoringskans werd verhinderd. De powerplay die daaruit voor de Tilburgers voortvloeide, zorgde niet voor een verdubbeling van de voorsprong. Daarna deed Herner wat terug. Na bijna veertien minuten spelen onderschepte Sören Hauptig de puck en ging alleen af op Ian Meierdres, die de gelijkmaker niet meer kon voorkomen. Beide teams zochten met een terechte 1-1 tussenstand de kleedkamers op.

Reno De Hondt die al vliegend zijn team op voorsprong zet (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Goalie Change

De tweede periode was er één waarin van alles gebeurde. Vijf minuten nadat Nardo Nagtzaam een grote kans op de 2-1 had gemist, was het Max Hermens die met een verwoestend schot binnenschoot. Jonne De Bonth gaf een panklare voorzet aan Hermens die vervolgens goalie Björn Linda kansloos liet. Direct na het doelpunt van Hermens, stapte Meierdres het ijs af vanwege problemen met zijn uitrusting. Ruud Leeuwesteijn verving Meierdres. De stand-in had een paar mooie reddingen en ontving daar ook applaus voor toen hij na een paar minuten weer werd gewisseld.

Wisseling van de wacht nadat Meiedres weer kon keepen (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Time-out

Twee minuten nadat Meierdres weer op het ijs stond, scoorde captain Ivy Van Den Heuvel een mooie powerplay goal. Van Den Heuvel werd in scoringspositie gebracht na assists van Brock Montgomery en Mickey Bastings. Nog geen minuut later was het Stempher die een puck onderschepte en alleen op goalie Linda afging. Heel koelbloedig knalde Stempher het bevroren rubber achter de Duitse doelman. De twee snelle goals waren reden genoeg voor Herne-coach Danny Albrecht om een time-out in te lassen. De oud speler die noodgedwongen de rol van coach op zich moest nemen aan het begin van het seizoen, probeerde zijn team terug op de rails te krijgen. Vervolgens lukte het Herner om de 4-2 te maken, door een powerplaygoal, twee seconden voordat Tilburg weer compleet was.

Ivy Van Den Heuvel na de powerplay goal (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Twee minuten voor het einde van de tweede periode maakte Montgomery de voorsprong nog groter op aangeven van Van Den Heuvel en Bastings. Uiteindelijk werd het middenstuk door beide teams uitgespeeld, en mochten zich in de kleedkamers voorbereiden op de laatste periode.

Brock Montgomery (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Onverwacht tegendoelpunt

Na een dikke minuut spelen mocht de snelle De Hondt naar de strafbank. Het team uit Herne kon niet van de powerplay profiteren, omdat zij na een minuut zelf ook een speler moesten missen vanwege een straf. Net nadat Herne weer compleet was, schoof Mitch Bruijsten de puck om zichzelf heen, de goal in. In de scrimmage kwam via De Hondt en Nagtzaam  de puck bij Mitch Bruijsten terecht. Het leek er sterk op dat 6-2 de eindstand zou worden.

In de 54e minuut schoot de Slowaakse Duitser, Vojtech Suchomer onverwachts de puck achter Meierdres. Een goal die niemand zag aankomen. Vierenhalve minuut voor het einde van de wedstrijd gingen De Hondt en Stempher alleen op goalie Linda af. Linda liet zijn kwaliteiten zien en voorkwam daarmee de 7-3. Het bleef bij 6-3 na een vermakelijke pot ijshockey.

Mitch Bruijsten scoorde het laatste thuisdoelpunt van 2018
Mitch Bruijsten scoorde het laatste thuisdoelpunt van 2018 (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Postgame interviews

Meer video’s en interviews zien? Abonneer op Face-Off.nl op YouTube

Laatste wedstrijd

Op de voorlaatste dag van 2018 spelen de Tilburgers hun laatste wedstrijd van 2018 in Berlijn. Daar wordt de wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter gespeeld. Ook van die wedstrijd zal uitgebreid verslag worden gedaan, dat natuurlijk op onze kanalen is terug te lezen.