4-on-4: Crocodiles failliet, Sluiting Thialf, Microz Eaters en NHL Outdoor


Thialf UNIS Flyers Heerenveen

2. Wat gaat de sluiting van Thialf voor de Unis Flyers betekenen nu bekend is geworden dat ze tot zeker 1 februari 2019 ergens anders onderdak moeten vinden?

Jacco: Vrij weinig denk. Het is natuurlijk vervelend dat je niet in je eigen hal kan spelen, maar het team zal ook wel presteren in een andere hal.

Jeroen: Buiten het feit dat de Flyers niet in hun vertrouwde omgeving kunnen spelen, voorzie ik verder totaal geen problemen. Het zijn professionals, ze gaan hun wedstrijden “gewoon” winnen.

Jonathan: Het is vooral een flinke extra druk voor het team denk ik. Ze spelen en trainen nu al een tijdje op andere locaties en dat zal dan nog wel voortduren tot februari. Dat betekent dat ze voor een langere periode veel extra tijd kwijt zijn aan reizen, maar daar komen ze wel bovenop. Het team staat er nog goed voor en is gewoon nog kanshebber voor de prijzen. Daar zullen ze, naar ik aanneem, op voortborduren. Voor de vereniging, de jeugdteams en lagere senioren divisies, zal het veel van hetzelfde zijn. Leeuwarden is niet in staat om de gehele vereniging te voorzien van trainingsijs en wedstrijdijs, dus daar zullen alternatieven voor gevonden moeten worden. Maar ook daar geldt: het is (gelukkig) maar tijdelijk. Kortom, afgezien van -voor alle betrokkenen- extra reistijd en daaraan gekoppelde kosten, zal er niet veel veranderen.

Rik: Als er een probleem zal ontstaan dan zal dat in reistijd gaan zitten. Unis Flyers zal gewoon de play-offs halen. Waar men ook moet spelen. Het publiek is de grootste verliezer in deze kwestie!!

Previous Antwerpse 'Girls Hockey Day' succes met recordaantal deelneemsters
Next #16 - Esther de Jong - Captain & Center -UNIS Flyers Heerenveen