Luik haalt uit tegen Den Haag, Geleen ontsnapt in Mechelen

Face-Off IJshockey BeNe League

Drie duels gisteravond in de BeNe League, waar Luik in de topper tegen Den Haag uithaalde, Geleen ontsnapte tegen Mechelen en Heerenveen een prima zege boekte in Zoetermeer. Ed Versteeve blikt terug.

LUIK BULLDOGS – CAIROX HIJS HOKIJ 6-1

Na het gewonnen duel tegen Zoetermeer spraken enkele spelers van CAIROX HIJS Hokij dat hen ‘een moeilijke avond stond te wachten bij Bulldogs’. Het bleken rake woorden, want Luik versloeg Den Haag met ruime cijfers. Na een kwartier spelen stond er al 3-0 op de borden in het Médiacité. Kay Gielen en twee powerplay treffers van Michael Distate en Cheyne Matheson zetten Bulldogs in een zetel. Den Haag probeerde nog terug te komen in het duel, maar de thuisploeg stond het niet toe. Rond het half uur aan speeltijd vielen, binnen 60 tellen, treffer vier en vijf van de Waalse brigade. Alexandre Bremer en Andy Kolodziejczyk haalden de trekker over. Donny van Musscher redde de Haagse eer, maar na 37 minuten bepaalde Bryan Henry de eindstand op 6-1.

Voor Luik was het inmiddels de vierde zege op rij, terwijl Den Haag tegen de eerste nederlaag in reguliere speeltijd aanliep.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – MICROZ EATERS GELEEN 3-4

Geleen had op papier niet de lastigste tegenstander dit weekend. Dat was in ieder geval de aanname van heel veel ijshockey fans. Na 60 minuten wedstrijd was er één conclusie: Eaters mocht heel blij zijn dat het drie punten de bus in mocht nemen.

Acht minuten ijshockey leverden twee Mechelse treffers op en een goalie change bij Eaters. Aivaras Bendzius  en Maxime Pellegrims hadden hun Sharks op 2-0 gezet. De bezoekers kwamen geen moment in hun spel en had geluk dat de Belgen de voorsprong niet verder uitbouwden dan naar 3-0. Onni Walden zette vlak na de start van het tweede deel de marge op drie. Er viel zelfs een vierde goal, maar die werd tot onvrede van de thuisploeg niet geldig verklaard. Yan Turcotte knalde Eaters in overtal na 27 minuten spelen voor het eerst op de borden, maar goed werd het spel nooit.

Mechelen gaf de wedsrtijd in de eerste drie minuten van het slotstuk uit handen. De Limburgers wisten drie maal te scoren met een man meer. Thom Smits, Matthew Beer en Vadim Gyesbreghs kantelden het duel naar 3-4. Mechelen kreeg nog kansen op meer, maar konden doelman Delil niet meer kloppen. Met de staart tussen de benen, een slaak van opluchting en ‘het was niet best vanavond’ als conclusie, stapte Geleen als winnaar de bus in. Mechelen zal vooral het gevoel hebben dat er veel, veel meer in heeft gezeten.

ZOETERMEER PANTERS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 1-4

UNIS Flyers Heerenveen kende een rumoerige week, maar kon gisteravond lekker ijshockey spelen om even alles los te laten. Zoetermeer Panters stapte met vertrouwen de eigen baan op, na de wedstrijd tegen Den Haag. In een redelijk gelijkopgaande eerste periode, met de betere kansen voor de bezoekers, werd er niet gescoord. Dat gebeurde wel in het middenstuk en -net als in het bekerduel- waren het de Friezen die de score openden. Brent Jansen opende de score voor Heerenveen. Niet veel later verdubbelde Ronald Wurm de voorsprong met een keiharde one-timer.

Michael van Rijswijk bracht de spanning weer terug toen hij alert reageerde op een rebound, maar de bezoekers deelden direct een tik uit. Na een mooie assist in de korte ruime, vuurde Adam Bezak raak in de verre hoek. Zoetermeer gaf niet op, maar in het slotstuk viel de definitieve beslissing. Todd Ratchford bepaalde de eindstand op 1-4 en dat zal de mannen uit Heerenveen een mentale opsteker gegeven hebben, na de rumoerige week rond het eigen Thialf.