Trappers pakt koppositie na 5-2 winst in Halle

Met een bak aan zelfvertrouwen na de wedstrijd tegen Moskitos Essen, maakte Tilburg Trappers vandaag de reis naar Halle waar ze de Saale Bulls trofen. Diep in Duitsland -na een reis van 506 kilometer- wonnen de Tilburgers met 2-5 van de Saale Bulls uit Halle. Graeme Mc Tagart zag het duel.

Tilburg Trappers bezwijkt niet onder druk

In de eerste periode begon Saale Bulls sterk. Daardoor kwam het team van coach Dave Rich vaak voor de goal. Echter wist de thuisspelende ploeg, het sterk verdedigende Tilburg niet uit te spelen. Max Hermens, die na een schorsing weer mocht spelen, mocht na vier minuten naar de strafbank. De Bulls zette veel druk tijdens hun powerplay, maar dat was niet genoeg voor het scoren van een goal. Het lukte Nardo Nagtzaam zelfs om bijna een shorthanded-goal te maken. Vervolgens kregen de Tilburgers wederom een kans om de openingstreffer te maken. Er volgden wat kansen over en weer en een opstootje zorgde ervoor dat er vier tegen drie werd gespeeld. Tijdens de ondertal situatie werd de puck achter de sterk keepende Ian Meierdres geschoten. Het thuispubliek vierde feest, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Na een doelpuntloze eerste periode zochten beide teams, met een 10-7 SOG-verhouding, de kleedkamers op.

Nijmeegse trio

Trappers begon de tweede periode met een mannetje minder. Na drie minuten werd de openingstreffer door het Nijmeegse trio gemaakt. het waren de broers Kevin en Mitch Bruijsten die Nardo Nagtzaam voor de goal zette. De goal van de Tilburgers bracht wat meer evenwicht in de wedstrijd. Er werd door beide teams opnieuw genoeg kansen gecreëerd. Toch was het Jordy Verkiel die op assist van Reno De Hondt en Danny Stempher de score naar 0-2 verdubbelde.

Nardo Nagtzaam, Foto: Arie Leeuwesteijn

Na tien minuten in de tweede periode werd Jordy Van Oorschot naar de strafbank gestuurd en mocht Reno De Hondt hem na tien seconden vergezellen. De dubbele ondertal situatie leverde de Tilburgers geen tegengoal op. Het was Nardo Nagtzaam, Mitch Bruijsten en Ryan Collier die voor elk schot gingen staan. Ook Tilburg  lukte het niet om met behulp van een powerplay te scoren.

Vermakelijk slotstuk

Ook in de derde periode begon Trappers met een mannetje minder. Kort nadat Collier de strafbank had verlaten, scoorde Tim May de aansluitingstreffer. Zo’n twee minuten later was het Giovanni Vogelaar die een kanonskogel afvuurde, die de marge van twee doelpunten verschil terug bracht. De 1-3 werd voorbereid door Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam. Jonne De Bonth vergrootte de voorsprong door de 1-4 genadeloos binnen te schieten op aangeven van Max Hermens en Giovanni Vogelaar.

Jonne De Bonth, Foto: Arie Leeuwesteijn

Na de 1-4 ontstond er nog een kleine knokpartij, waarna Jordy Verkiel de strafbank mocht warmhouden. Vervolgens duurde het bijna tien minuten voordat de thuisploeg wat terugdeed. Het was de Canadese import, Nathan Robinson, die de 2-4 op het scorebord zette. Zo’n twee minuten voor tijd werd de goalie van de Bulls van het ijs gehaald. Het was Jordy Van Oorschot met een assist van Nardo Nagtzaam die een heerlijke empty-netter vanaf eigen helft de 2-5 eindstand binnenschoot.

De Tilburgers konden tevreden gaan douchen na een spannende wedstrijd waarbij het team uit Halle de meeste shots-on-goal had. Na een weekend met twee zeer spannende wedstrijden mogen de Tilburgers weer zes punten bijschrijven en zich weer koploper van de Oberliga Nord noemen.

Aankomende woensdag ontvangen de Tilburgers, Füchse uit Duisburg op Stappegoor.

Jordy Van Oorschot, Foto: Arie Leeuwesteijn