München sluipt weer richting de top waar Mannheim en Ingolstadt blijven winnen

Face-Off IJshockey DEL

De veertiende speelronde vond plaats in de DEL en alhoewel Cor Machielsen in Wenen zit voor de KHL World Games, vond hij toch de tijd om Mannheim en Ingolstadt weer te zien winnen en München zich op de derde plaats te zien nestelen na een effectieve wedstrijd in Augsburg.

Augsburger Panther – EHC Red Bull München 0-2

Goalie van de Red Bulls Danny aus den Birken scoorde zijn tweede shutout van het seizoen en zijn forward uit de vierde! lijn Maximillian Daubner besliste het duel in de laatste vijf minuten waaronder een empty netter.

ERC Ingolstadt – Kölner Haie 6-0

Jochem Reimer pakte alweer zijn derde shutout van het seizoen. Alle 26 schoten van de Haie werden gestopt. Beste man op het veld was Ryan Garbutt met twee goals en een assist. Zijn kompaan Brett Olson gaf twee goede assists af.

Thomas Sabo Ice Tigers – Adler Mannheim 1-4

Onder de nieuwe coach Martin Jiranek konden van de Tigers tegen de koploper Adler Mannheim ook geen wonderen worden verwacht. Na de eerste periode stond het al 0-2 door goals van David Wolf en Brendan Mikkelson. Eugen Alanov deed vroeg in de tweede periode wat terug, maar dat duurde maar acht minuten. Toen was het Thomas Larkin met de 1-3 en een paar minuten later was het Garrett Festerling met de eindstand 1-4.

Straubing Tigers – Grizzlys Wolfsburg 1-2

Onder het toeziend oog van Hans Kossmann, de nieuwe coach van de Grizzlys, namen ze ook maar meteen de drie punten mee naar huis. Cole Cassels scoorde na tien minuten al de 0-1. Jason Jaspers bouwde de voorsprong uit met een mooie short handed goal. De aansluitingstreffer van Antoine Laganiere kwam veel te laat, zodat de overwinning niet meer in gevaar kwam.

Schwenninger Wild Wings – Krefeld Pinguine 4-5 OT

Er werd door beide teams niet veel op de goal geschoten en toch werd er veel gescoord. Dat betekent maar één ding en dat is dat beide keepers niet super waren. Dustin Strahlmeier en Dimitri Pätzold zaten onder de 90% qua save percentage. Na veertig minuten was de stand 3-3. In de derde  perode scoorde beide teams nog ieder één keer. Krefeld via Garett Noonan en de Wild Wings via Phil McRae. De overtime winner kwam op naam van Daniel Pietta.

Pinguins Bremerhaven – Eisbären Berlin 2-3

Dat Eisbären Berlin met de winst naar huis konden gaan, hebben ze maar aan één man te danken en dat is goalie Kevin Poulin. Zijn voorwaartsen schoten maar elf keer op de goal van Thomas Popperle, maar scoorden wel drie keer. Dit terwijl Poulin 32 schoten te verwerken kreeg en er maar twee doorliet. Miha Verlic en Alex Friessen scoorden voor de Pinguins. Vincent Hessler, James Shepperd en Florian Kettemer zorgden samen met Poulin ervoor dat de drie punten meegingen naar Berlijn.

Iserlohn Roosters – Düsseldorfer EG 6-3

Zoals wij al eerder schreven; in de Eissporthalle Iserlohn kan het regelmatig spoken. Dat ondervond ook de nummer twee van de ranglijst DEG. 4.967 supporters waren aanwezig om te zien dat binnen twintig minuten de Roosters al op een 3-1 voorsprong kwamen. Lean Bergmann scoorde de 1-0, binnen zestien seconden meteen gevolgd door de 1-1 van Jaedon Deschenau. Daarna bouwden Jonathan Matsumoto en Jake Weidner de voorsprong uit. In de tweede periode was er maar één goal te noteren door Marko Friedrich met de 4-1. Stefan Reiter kon het nog een beetje spannend maken met de 4-2. Sasa Martinovic en Jonathan Matsumoto, met zijn tweede, maakten het verlies van Düsseldorf compleet ondanks de powerplay goal van Carl Ridderwall.