Trappers pakt 3-2 zege tijdens heet avondje in Tilburg

Tilburg Trappers moest afrekenen met een matige serie van de afgelopen vijf wedstrijden, waarin veel overtime werd gespeeld. Het kreeg vrijdagavond uitgerekend Moskitos Essen op bezoek. Na een heet avondje ijshockey in een uitverkocht stadion wonnen de Brabanders met 3-2. Graeme Mc Taggart praat jullie bij.

Slordige eerste periode

Tilburg kon weer beschikken over Alexei Loginov en Kevin Bruijsten. De eerste periode ging aardig gelijk op, waarbij de ploeg uit Essen meer kansen creëerden dan Trappers. Na twaalf minuten was het Marcel Pfänder die Essen via een powerplay-goal op voorsprong zette. De achterstand was niet nodig, maar de ploeg van Bo Subr sprong slordig met de eigen kansen om. Uiteindelijk zochten beide teams de kleedkamers op met een 0-1 tussenstand.

Trappers

Meer vertrouwen

De thuisploeg begon de tweede periode ondanks de achterstand met meer zelfvertrouwen. Dat betaalde zich uit in betere kansen. Toch was Essen dichtbij de tweede treffer, maar Ian Meierdres keerde de puck. Na dik vier minuten spelen viel, tot opluchting van de 2500 Tilburgse fans, de gelijkmaker via topscorer Danny Stempher.

Een lekker knokpartijtje op het ijs zorgde dat een aantal spelers van beide teams op de strafbank plaats mochten nemen. Jordy Verkiel mocht zijn straf uitzitten en captain Ivy Van den Heuvel mocht gaan douchen. Na 35 minuten spelen kwamen de Tilburgers op een 2-1 voorsprong. Het was Reno de Hondt die het bevroren rubber achter de goalie van Moskitos Essen kreeg. Vervolgens werd de tweede periode rustig uitgespeeld.

GENADEKLAP

De derde periode was Trappers heer en meester. Ondanks de magere voorsprong straalde het team zelfvertrouwen uit. Negen minuten voor het einde van de wedstrijd was het Kevin Bruijsten die de bevrijdende 3-1 binnenschoot. De thuisploeg teisterde daarna het ijzer nog een keer. Essen coach Frank Gentges haalde de goalie een minuut voor tijd eraf. Uit de man meer situatie bracht de Canadees Aaron McLeod weer wat hoop in de harten van de Moskito fans. Uiteindelijk lukte het de Tilburgers om de winst na 60 minuten spelen binnen te slepen.