Eaters Geleen Road Crew


Face-Off IJshockey Time Out

In Time Out zetten wij een speler of andere vertegenwoordiger van het ijshockey uit Nederland of België in de schijnwerpers. Elke twee weken vuurt redacteur Rik Bruijnius korte vragen en stellingen op hen af. Zo leren we de mensen op een ontspannen manier kennen, als het er niet op de scherpst van de snede toe gaat.

Deze week leren we een groep enthousiaste mannen kennen die zichzelf de Eaters Geleen Road Crew noemen. Deze groep gaat altijd naar de uitwedstrijden van Microz Eaters Geleen.

EGRC logo

Naam: Eaters Geleen Road Crew

Leden: Richard Dassen, Roy de Rooij, Ruud Sanders en Mickel Baggen.

Hoe lang bestaan jullie? Wij bestaan sinds seizoen 2014/2015

Omschrijf de EGRC eens? Wij zijn een aantal ijshockey fans die zoveel mogelijk road games van Microz Eaters Geleen willen volgen. om ook daar te zorgen voor support voor de mannen op het ijs. Het leuke hiervan is dat je bij iedere club mensen leert kennen, waarmee je jouw passie kan delen.

Bezoeken jullie alleen uitwedstrijden? Als EGRC wel, maar bij de thuisduels zijn we natuurlijk ook altijd paraat. Alleen dan niet als EGRC maar op een andere manier.

Uit hoeveel personen bestaan jullie? Wij bestaan uit vier personen.

Waar komt dit initiatief vandaan? Richard en Roy zijn begonnen om uitwedstrijden te bezoeken omdat ze bij thuiswedstrijden weinig van de wedstrijden konden volgen (door hun vrijwilligers functie bij Eaters). Daar zijn destijds twee anderen bij aangesloten. Zo ontstond het idee om het groepje een naam te geven en zo is de naam Eaters Geleen Road Crew ontstaan. Door wat wisselingen in de samenstelling zijn we nu met de huidige vier leden aan het derde seizoen bezig.

Hoe ziet een away day eruit? We doen gewoon onze normale dingen op zo’n dag, we hebben alle vier een gezin een een baan. Op werkdagen is het natuurlijk vaak haasten geblazen, vooral als we ver weg moeten spelen. Als het echt nodig is zijn we allemaal bereid om een paar snipperuurtjes op te nemen, om ervoor te zorgen dat we toch kunnen gaan.

In het weekend is het wat anders en doen we onze dingen die bij het gezinsleven horen. Wel wordt er natuurlijk rekening gehouden met de vertrektijd voor het uitduel. Thuis wordt er gelukkig ook rekening mee gehouden. We zijn het thuisfront dan ook dankbaar dat ze achter ons staan en ons hierin steunen. We zijn voor een stel supporters best vaak van huis tijdens het seizoen.

Zijn jullie een supportersvereniging? Nee

Doen jullie ook acties rondom wedstrijden? We proberen altijd nog wel iemand van buiten de Crew mee te nemen als er een plekje over is. Ook hebben we al eens een busreis willen organiseren, maar er was op dat moment niet genoeg animo. We zijn maatschappelijk partner bij de jaarlijkse Teddy Bear Toss en zijn bezig met eigen merchandise.

Ooit zelf de sport beoefend? Richard en Ruud hebben ooit op een blauwe maandag gespeeld. Roy niet en Mickel heeft van zijn negende tot zijn vijftiende jaar op ijshockey gezeten.

Wat is het mooiste stadion waar je geweest bent?

Richard: Lanxess Arena in Keulen

Roy: Stappegoor Tilburg

Ruud: Lanxess Arena Keulen

Mickel: Dordrecht

Lanxess Arena
Foto: Christian de Leeuw

Hoe ben je in aanraking gekomen met de sport? 

Richard: via Peter Gardeniers, de toenmalige DJ

Roy: via mijn vrouw

Ruud: via een vriend op de middelbare school

Mickel: door een vriend een keer meegenomen en erna zelf gaan spelen

Wat was jouw eerste ijshockeywedstrijd die je bezocht hebt?

Richard: Pff dat is al heel lang geleden, dat zou ik niet zo snel weten

Roy: Seizoen 2009/2010 was mijn eerste wedstrijd, het was in ieder geval Eaters

Ruud: Meetpoint Eaters vs Gunco Panda’s, volgens mij was het 1989

Mickel: in 1998 welke wedstrijd weet ik niet meer

Waar zou je nog een keer echt naartoe willen als ijshockeyfan? Een NHL Game! Dat lijkt ons het summum

BeNe League opheffen ja of nee? Nee! Het lijkt ons juist mooi als de BeNe League wordt uitgebreid met eventueel nog wat Duitse clubs

Favoriete team in het buitenland?

Richard: Pittsburgh Penguins

Roy: Pittsburgh Penguins

Ruud: Ik ben een neutrale volger maar Vegas Golden Knights heeft afgelopen seizoen wel indruk op me gemaakt

Mickel: Geen voorkeur

Beste speler in de BeNe League?

Richard: Rowan Delil en Lukasz Bartak

Roy: Rowan Delil

Ruud: Lukas Bartak en Akim Ramoul

Mickel: Rowan Delil.

Rowan Delil Microz Eaters Geleen
Foto: Robert Bos

Wie spelen er de finale van de BeNe League dit seizoen?

Richard: Eaters en de andere maakt me niet uit.

Roy: Eaters vs Flyers.

Ruud: Ik vind het nog moeilijk om hier iets over te zeggen, we hebben nog niet echt vergelijk met de Belgische teams. Maar Eaters is er één van!

Mickel: Eaters en de tegenstander maakt mij niet uit

Beste speler in de NHL?

Richard: Sidney Crosby

Roy: Sidney Crosby

Ruud: Marc-Andre Fleury

Mickel: geen voorkeur

Hoogtepunt tot nu toe? De Finale om de Larry van Wieren Cup Seizoen 2013/2014 tegen Eindhoven. Waar op zaterdag met 0-9 werd verloren in Einhoven en er op zondag het onmogelijke moest gebeuren door in eigen huis met tien goals verschil te winnen. De afloop hiervan is (neem ik aan) bekend.

Wie of wat is Marhaba? Marhaba is een Grillroom/Pizzeria, tevens sponsor van de EGRC waar we na iedere road game ons buikje gaan vullen, hier worden we altijd goed verzorgd.

Gaan jullie daar na iedere reis heen? Ja, als we voor 3:00 uur terug zijn wel anders zijn ze gesloten. Het is overigens nog nooit voorgekomen dat we het niet hebben gehaald.

Previous Apotheose in Beker van België, interessante tussenstand in Nederland
Next Vince van de Kraak per direct speler van Amsterdam Tigers