Top drie blijft winnen, koploper Mannheim heeft vier punten voorsprong

Face-Off IJshockey DEL

Speelronde dertien in de DEL, Cor Machielsen keek naar koploper Mannheim op bezoek in Krefeld waar ze het lastig hadden maar toch wonnen en zag Düsseldorf in overtime winnen van Straubing.

Straubing Tigers – Düsseldorfer EG 2-3 OT

Het ging niet al te makkelijk voor de DEG tegen de middenmoter Straubing. Na twintig minuten stond er 1-1 op het bord door goals van Marco Pfleger en Kevin Marshall. Nadat DEG op voorsprong was gekomen in de vijfendertigste minuut door Philip Gogulla leek het erop dat de winst meeging naar Düsseldorf, echter stak Jeremy Williams met een powerplay goal daar in de vijftigste minuut een tijdelijk stokje voor, want alsnog kon de winst mee doordat Calle Ridderwall in overtime de winnende maakte.

Krefeld Pinguine – Adler Mannheim 0-2

De koploper uit Mannheim had een moeilijke wedstrijd, maar trok uiteindelijk aan het langste eind. Dennis Endras scoorde een shutout door alle 23 schoten van Krefeld te stoppen. Vooral in de laatste periode maakte hij een paar fenomenale reddingen. De goal in de 54e minuut door Chad Kolarik viel in een boog over de keeper in de verre hoek. De 0-2 was een empty netter door Thomas Larkin.

ERC Ingolstadt – Pinguins Bremerhaven 3-0

Jochen Reimer goalie van Ingolstadt pakte zijn tweede shutout van het seizoen doordat hij alle drieëntwintig schoten van Bremerhaven wist te stoppen, en zorgde daarvoor dat ERC mee blijft doen in de top drie. David Elsner scoorde de 1-0 na 35 minuten. In de 56e minuut scoorde hij ook de 2-0 vanuit een powerplay en precies een minuut later was er nog een empty netter via Jerry D’Amigo.

Grizzlys Wolfsburg – EHC Red Bull München 0-4

Eindelijk weer eens een gedegen wedstrijd van de mannen uit München. Met de eerste shutout van het seizoen. Danny aus den Birken stopte alle twintig schoten van de Grizzly’s. De goals werden alle vier in bijzondere situaties gescoord. Twee via de powerplay en de andere twee via de shorthanded situatie. De twee powerplay goals werden gescoord door Frank Mauer en Derek Joslin. De shorthanded goals kwamen via Jason Jaffray en Matt Stajan.

Kölner Haie – Eisbären Berlin 3-2

Dat het lang duurde voordat de Haie afstand namen van de mannen uit Berlijn, kwam vooral door de Berlijnse goalie Kevin Poulin, hij verrichte namelijk 39 reddingen. De Haie waren beduidend beter, maar je moet wel de kansen benutten. De enige goal in de eerste twintig minuten kwam via een powerplay tot stand en werd gemaakt door Sean Backman voor de Eisbären. In de tweede periode kwam Köln op gelijke hoogte door Ben Hanowski. Het venijn zat hem in de staart, in de 54e minuut was het Morgan Ellis met een powerplay goal die de 2-1 binnenschoot. Drie minuten later was er weer een gelijke stand door wederom een powerplay goal dit keer van Louis-Marc Aubry. Nog geen 28 seconden later gingen er 10.029 supporters uit hun dak in de Lanxess Arena toen Steven Pinizzotto de game winning goal binnen schoof.

THOMAS SABO Ice Tigers – Augsburger Panther 0-1

Één goal was voldoende voor de winst. In de 51e minuut werd de goal voor Augsburg gescoord door Christoph Ullmann. Beide goalies speelde een goede wedstrijd,Olivier Roy scoorde zijn tweede shutout van het seizoen door alle 36 schoten van de Tigers te stoppen. Niklas Treutle werd eenmaal gepasseerd, maar wist ook 32 saves te maken.

Schwenniger Wild Wings – Iserlohn Roosters 5-3

De Wild Wings wonnen hun tweede wedstrijd van het seizoen. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het verschil voor de mannen uit Villingen-Schweninngen gemaakt in de derde periode. In minuut 57 en 58 scoorde Marcel Kurth en Istvan Bartalis goal vier en vijf en konden de 2.493 eindelijk weer eens feesten met een overwinning.