Mannheim koploper, Ingolstadt naar tweede plaats en Düsseldorf lijdt overtime nederlaag

Face-Off IJshockey DEL

Een paar toppers waren er op deze speeldag te noteren zoals Kölner Haie tegen de Adler Mannheim en EHC Red Bull München tegen Düsseldorfer EG.
Mannheim blijft koploper en Düsseldorf liep tegen een nederlaag aan in overtime te München.

Cor Machielsen brengt jullie weer up to date over de elfde speeldag.

Kölner Haie – Adler Mannheim 2-4

Voor 10.854 toeschouwers in de Lanxess Arena ontspon zich een mooie pot ijshockey, waarbij Köln na twintig minuten met een 2-0 voorsprong de eerste break inging door goals van Moritz Müller en een powerplay goal van Jason Akeson.

In een tijdsbestek van zeven minuten in de tweede periode draaide de mannen uit Mannheim de achterstand om naar een voorsprong door een goal via Chad Kolarik en twee powerplay goals door David Wolf en Markus Eisenschmid. De Haie pakte een dubbel zoveel strafminuten dan de Adler in die tweede periode. De 2-4 viel pas laat in de derde periode via een empty netter gemaakt door Andrew Desjardins.

EHC Red Bull München – Düsseldorfer EG 5-4 OT

Dusseldorfer EG moest op bezoek in München bij de Red Bulls en het werd een doelpuntrijke wedstrijd. Het ging over en weer qua score. DEG prikte na vijf minuten de eerste binnen via Marco Nowak. Twee en een halve minuut later was het alweer 1-1 door een goal van München via Matt Stajan. Na de eerste break werd er rustig verder gescoord. Frank Mauer voor de thuisclub en snel daarna nam DEG weer de voorsprong door eerst de 2-2 via Stefan Reiter en de voorsprong door Ken-Andre Olimb. Aan het eind van de tweede periode was er een powerplay goal van Maximillian Kastner, die twee minuten later nog een keer scoorde. Een powerplay goal van Alexander Bartra betekende in de 55e minuut de 4-4. Aangezien beide teams in de laatste vijf minuten niet meer konden scoren zou overtime de beslissing gaan brengen. Stajan prikte zijn tweede goal binnen na 61 minuten. DEG blijft door het ene punt wel in het spoor van de leider Mannheim en het verrassende Ingolstadt wat zich inmiddels op de tweede plaats heeft genesteld.

Eisbären Berlin – ERC Ingolstadt 1-3

Eisbären Berlijn ging thuis onder het toeziend oog van 13.624 toeschouwers onderuit tegen de mannen uit Ingolstadt. David Elsner zette de bezoekers na elf minuten al op voorsprong. Die werd uitgebouwd in de 35e minuut met een powerplay goal van Brett Olson. Twee minuten later schoot Danny Richmond een powerplay goal binnen en gingen de Eisbären op zoek naar de gelijkmaker. Helaas voor Berlijn gaf Ingolstadt’s goalie Jochen Reimer geen krimp en kon niet meer worden gepasseerd. De laatste goal viel een seconde voor tijd door een empty netter gescoord via Jerry D’Amigo, zodat Ingolstadt inmiddels op de tweede plaats staat.

Iserlohn Roosters – Straubing Tigers 2-4

Iserlohn kreeg in de eigen Eissporthalle de Tigers uit Straubing op bezoek. Tot aan de 25e minuut ging het gelijk op. Twee goals van Iserlohn, één door Marko Friedrich en één via de powerplay van Travis Turnbull. Daar tegenover stonden twee goals van Straubing via Michael Connolly en Mitchell Heard. Tot de laatste vijf minuten, toen sloegen de mannen uit Straubing toe waarin Jeremy Williams en Connolly met zijn tweede de winst mee namen naar huis.

THOMAS SABO Ice Tigers – Krefeld Pinguine 3-4

De Krefeld Pinguine gingen op bezoek in Nürnberg bij de Ice Tigers. En dat ze daar met de winst aan de haal gingen, hebben ze vooral te danken aan goalie Dimitri Pätzold. Van de 32 schoten wist hij er 29 te stoppen, terwijl zijn voorwaartsen van de achttien schoten er vier wisten te benutten waarvan drie in de laatste periode. In de negentiende minuut kwam Krefeld op voorsprong door een goal van Jacob Berglund. Nog geen 38 seconden later was het alweer 1-1 door de gelijkmaker van Chad Bassen. Brandon Buck zette Nürnberg zelfs op voorsprong in de eenentwintigste minuut, waarna Jason Bast met een powerplay goal de voorsprong uitbouwde naar 3-1. Tussen minuut 48 en 51 waren het Vincent Saponari en Daniel Pietta die Krefeld op gelijke hoogte schoten. En de kers op de taart kwam er ook nog eens voor de Pinguine. Phillip Bruggisser zorgde ervoor dat de punten mee terug gingen naar Krefeld.

Schwenniger Wild Wings – Pinguins Bremerhaven 2-3

Waar het na veertig minuten gewoon 2-2 stond door twee goals van Simon Danner voor de Wild Wings en een goal van Mike Moore en een powerplay goal van Miha Verlic voor Krefeld werd, het verschil gemaakt in de laatste periode. Chad Nehring schoot de winnende binnen in minuut 49. Alle pogingen om te scoren voor de Wild Wings in de derde periode, werden vakkundig gestopt door de goalie van Bremerhaven Thomas Popperle.

Augsburger Panther – Grizzlys Wolfsburg 6-0

De Canadese goalie Roy Oliver pakte weer een shutout voor de Panthers. Hij wist alle 23 schoten te stoppen. Na zeven minuten stond het al 2-0 door goals van Matt White en Simon Sezemsky. Daarna moesten de 4.026 toeschouwers wachten tot minuut 51 toen er pas weer werd gescoord. Maar de goal van Thomas Holzmann zette het team aan tot meer. Twee powerplay goals van Patrick McNeill betekende 5-0 en het slotakkoord kwam van Daniel Schmolz die goal zes voor zijn rekening nam.