NHL Preview: Anaheim Ducks gaat in zilveren jubileum voor goud


Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur.  Richard de Weijze laat zijn licht schijnen op Anaheim Ducks, dat dit seizoen hun 25-jarig jubileum viert met het oudewetse logo op het derde shirt.

Afgelopen seizoen

In de schaduw van de grote verrassing genaamd Vegas Golden Knights speelde Anaheim Ducks zich vorig seizoen naar een keurige tweede plaats in de Pacific Division. Met liefst 101 punten bedroeg het verschil met Vegas slechts acht punten. In de playoffs ging het echter faliekant mis. Tegen San José Sharks werd het een sweep voor de Sharks. Slechts twee goals scoorden de Ducks tijdens vijf-tegen-vijf situaties in de serie. Het bleek veel en veel te weinig. Het was al met al een meer dan prima seizoen met een zeer zure nasmaak in de play-offs.

Aangetrokken en vertrokken

Het bleef rustig op het transfer front in Orange County,  waar het grootste deel van de selectie de Ducks trouw bleef. De Ducks-fans zagen wel Andrej Sustr overkomen van Tampa Bay Lightning en top aanvaller Adam Henrique, voormalig New Jersey Devils aanvaller, verlengde met liefst vijf jaar in Honda Center. Het feit dat veel spelers lang bij de Ducks blijven spelen geeft aan dat het over een organisatie beschikt die staat.

Adam Henrique zette vorig seizoen een van de allermooiste goals van het seizoen op zijn naam, juist tegen zijn voormalige werkgever:

Vooruitblik

De Pacific Division is een lastig te voorspellen divisie. Twee seizoenen geleden was Edmonton Oliers de grote verrassing, vorig seizoen eindigden de Oilers ruim buiten de play-offs. Met het gegeven dat Anaheim in tact is gebleven verwacht ik dat zij dit seizoen zich ontpoppen als dé verrassing van de NHL. Het team is vorig seizoen sowieso al ‘hard to beat’ gebleken. De ervaring in het team zorgt ervoor dat ze niet in de war raken van een achterstand en keihard toeslaan wanneer zij de kans krijgen.

Met de ervaring van captain Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, Corey Perry, Andrew Cogliano en Rickard Rackell voorin zit het qua doelpunten maken wel snor. Ook achterin voldoende ervaring met onder andere Cam Fowler en Andrej Sustr. En als je John Gibson, die voor acht jaar bijtekende, en Ryan Miller als goalies hebt kun je als Ducks fan prima een seizoenkaart scoren voor je team. Van de palmbomen en 30 graden naar het ijs…dat is iets wat wij ons in Europa sowieso nauwelijk kunnen voorstellen.

Keep an eye on

Tja, op wie moet je niet letten bij Anaheim. Dát is precies de kracht van de Ducks. Ze hebben heel veel spelers die goals kunnen maken. Zoals gezegd is het ook verdedigend één brok ervaring.

Voorspelling

De titel verklapt mijn voorspelling al: tijdens hun zilveren seizoen gaat Anaheim Ducks voor goud. Alle ingrediënten zijn aanwezig in Honda Center.

Previous Sprong Show: De jacht op een basisplaats is geopend!
Next Sfeerproeven in Göteborg bij de Frölunda Indians