NHL Preview: Maakt Columbus Blue Jackets het nu wél waar?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Jacco van Keulen laat zijn licht schijnen op Columbus Blue Jackets.

Afgelopen seizoen

De verwachtingen waren vorig seizoen best wel hoog bij Columbus, maar het werd al snel duidelijk dat ze het niet waar konden maken. Ze speelden niet eens heel slecht, maar het was allemaal te wisselvallig. Ze haalden de play-offs nog wel, maar gingen daar roemloos ten onder tegen de Capitals.

Aangetrokken en vertrokken:

De Blue Jackets waren actief op de markt, maar dan vooral met uitgaande transfers. Zo ging Ian Cole richting Colorado , Jack Johnson gaat zijn zakken vullen in Pittsburgh en Thomas Vanek vertrok richting Detroit.

Uiteraard kwamen er ook wel wat spelers de kant van Columbus op. De meest veelzeggende namen zijn Riley Nash, die overkwam van de Bruins en Anthony Duclair, die alweer kon vertrekken na een seizoen bij de Blackhawks.

Gelukkig voor de Blue Jackets verlengde ook Artemi Panarin met een jaar, zodat er aanvallend wel wat stootkracht blijft.

Vooruitblik

De Blue Jackets willen altijd heel veel, maar het komt er steeds niet echt uit. John Tortorella verwacht heel veel van zijn spelers, maar hopelijk trekt hij niet alle aandacht naar zich toe door zijn uitbarstingen. De vraag is of de Blue Jackets nu wel de sprong kunnen maken om verder te komen in de play-offs. Maar ik vrees het.

Keep an eye on

Artemi Panarin Hij was vorig seizoen goed bezig met 82 punten en in Columbus is men erg blij dat hij er nog een seizoen bij zal zijn. Er wordt veel van hem verwacht.

Seth Jones Op de lijst met de beste spelers van de NHL, dat op het NHL netwerk bekend werd gemaakt, staat hij op nummer 32. Een zeer goede verdediger die de jonge honden om hem heen op sleeptouw moet nemen.

Sergei Bobrovsky oftewel Bob. Wie kent zijn save tegen Detroit niet? Volgens velen de beste keeper uit de NHL die zijn team er vaak doorheen sleept. Maar kan hij nog constanter worden?

Voorspelling

Zoals aangegeven word er altijd veel verwacht van de Blue Jackets. Ze hebben een hele talentvolle selectie die de aankomende jaren door kan gaan groeien. Voor nu verwacht ik dat ze nipt de play-offs gaan halen, maar er ook weer in de eerste ronde uit zullen vliegen.

Previous BeNe League Preview: Strijdbaar UNIS Flyers Heerenveen gaat vol voor alle titels
Next Doe mee met het tweede seizoen van de Face-Off TOTO!