BeNe League Preview: Strijdbaar UNIS Flyers Heerenveen gaat vol voor alle titels


BeNe League IJshockey Face-Off UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Ed Versteeve laat zijn licht schijnen op UNIS Flyers Heerenveen.

AFGELOPEN SEIZOEN:

Finalist Ron Berteling Schaal, finalist bekertoernooi, finalist Final Four, finalist BeNe League. UNIS Flyers Heerenveen werd voor aanvang van het seizoen door velen getipt als dé te kloppen ploeg, maar stond uiteindelijk met lege handen. Overall gezien was het spel ook niet altijd even goed, zeker tot aan de bekerfinale oogde het stroef. Kun je dan spreken van een teleurstellend seizoen? In Heerenveen zeker wel, want daar gaat men altijd voor het hoogst haalbare.

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN:

De kern van het team in Heerenveen blijft intact. Met de nieuwe import Todd Ratchford, Trevor Hunt (komt over van HYC) en de broers Viktor en Jasper Nordemann haalde Flyers de gewenste versterkingen in huis. Van Valentijn Bouten en Yan Turcotte moest men in Thialf afscheid nemen. In de banken gaan we Jacco Landman als assistent van Mike Nason zien vanaf komend seizoen.

VOORUITBLIK:

In Heerenveen zijn ze er enorm op gebrand om één of meer titels terug te winnen. Het team lijkt dit seizoen in ieder geval aan verdere breedte gewonnen te hebben. Ondanks dat men vorig seizoen veelvuldig met vier lijnen speelde, leek het er vanaf de tribune op dat Flyers vaak op de lijn Postma leunde. Dat zou dit seizoen ‘opgelost’ moeten zijn.

Ik ben benieuwd hoe Heerenveen enerzijds ‘het gat’ dicht naar Den Haag en anderzijds de oprukkende teams als Luik, Herentals en Nijmegen van zich af gaat houden. Het wordt in de top-5 zeker interessant dit seizoen, waarin Heerenveen het zich niet kan veroorloven om ‘iets minder’ van start te gaan.

KEEP AN EYE ON:

Sjoerd Idzenga. De goalie kende afgelopen seizoen een mindere jaargang en wil beter voor de dag komen. Dat had deels te maken met de drukte in het privéleven, maar de sluitpost was niet zo belangrijk als hij wil en kan zijn. In de play-offs van de BeNe League zagen we de klasse van de sluitpost weer terug. Idzenga gaat dit seizoen punten pakken voor zijn team

BeNe League IJshockey Face-Off UNIS Flyers Heerenveen

Ernesto Klem. Net 17 jaar geworden in mei, maar vorig seizoen goed voor 21 duels bij de Friezen. Wordt alom gezien als zeer talentvol, als hij zijn koppie erbij kan houden. Heeft met de komst van Trevor Hunt een speler om zich aan op te trekken. Benieuwd of de ontwikkeling van deze jonge verdediger dit seizoen doorzet.

VOORSPELLING:

Heerenveen kan in het eerste duel van de waarheid tegen CAIROX Hijs Hokij een signaal afgeven en laten zien waar het staat. Daarbij leeft het bij Flyers volop dat het nu eindelijk eens de Ron Berteling Schaal wint. De ploeg weet ook dat er aan de poorten gerammeld wordt door de achtervolgers. Maar! Laten we niet vergeten dat UNIS Flyers Heerenveen een prima team heeft dat ieder jaar voor de prijzen speelt. En ook dit jaar zal dit niet anders zijn; Flyers is natuurlijk dit seizoen een titelkandidaat.

Previous Face-Off gaat vol vertrouwen, energie en positief kritisch het tweede seizoen in
Next NHL Preview: Maakt Columbus Blue Jackets het nu wél waar?