Ingolstadt, Düsseldorf, Köln en Mannheim scoren er op los

Face-Off IJshockey DEL

Op deze tweede speeldag van de DEL keek Cor Machielsen mee vanuit Vancouver Island. Als het slecht weer is, kun immers beter ijshockey kijken. Samen met Rik Bruijnius praat hij jullie weer bij.

ERC Ingolstadt – Krefeld Pinguine 7-4

Elf doelpunten bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen voor Ingolstadt. Met een hattrick van man of the match Mike Collins. Eigenlijk was de wedstrijd na twintig minuten al gedaan want in een tijdsbestek van twee minuten voor het einde van de eerste periode werd er drie keer gescoord Opgeteld bij de eerste goal in de twaalfde minuut van Sean Sullivan scoorden achtereenvolgens Mike Collins, Thomas Greilinger en Jerry D’Amigo. Dat betekende ook het einde van de Krefelder goalie Dimitri Patzold, die kwam niet meer terug op het ijs en werd vervangen door Patrick Klein.

Die hield zijn goal welgeteld twee en een halve minuut schoon, want toen prikte Collins zijn tweede binnen en Ingolstadt’s vijfde. David Elsner maakte het halve dozijn vol en toen waren er nog geen 26 minuten gespeeld. Eindelijk lukte het Krefeld wat terug te doen; Kirill Kabanov en Philip Riefers waren de schutters. Collins drukte toch voor het einde van periode twee nog zijn derde binnen en maakte daarmee zijn hattrick compleet. In de derde periode werd de stand wat draaglijker voor de Krefelders door een short handed goal van Adrian Gygriel en nog een goal van Joel Keussen.

Düsseldorfer EG – Iserlohn Roosters 5-1

Na een gelijkopgaande eerste periode zonder noemenswaardige gebeurtenissen, werd in periode twee de wedstrijd opengebroken. Alexander Barta hoefde de puck alleen nog maar in het lege doel te schuiven nadat Iserlohn de puck verloor. In minuut 31 kwam er een power-play aan te pas om de score uit te bouwen. John Henrion was trefzeker, terwijl kort daarvoor nog de paal werd geraakt. Iserlohn scoorde binnen de eerste minuut in periode drie via Christopher Fischer, waarmee de spanning terug was. Echter vijf minuten later was het met diezelfde spanning gedaan. Binnen 90 tellen scoorden Braden Pimm en Philip Gogulla. Het lukte ondanks een overwicht van Iserlohn qua schoten maar niet om de Düsseldorfer goalie Mathias Niederberger te passeren. Het slotakkoord waswederom voor DEG; Henrion scoorde zijn tweede van de dag en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Pinguins Bremerhaven – Kölner Haie 2-6

Dat Köln zou gaan winnen was veertig minuten ijshockey geen zekerheidje, want de tussenstand op dat moment was 2-1 voor de Pinguins. Haie was na 22 minuten op voorsprong gekomen door een goal van Sebastian Uvira. Twee power-play goals van Bremerhaven door Carson McMillan en Jan Urbas zorgde voor de voorsprong van de thuisploeg. In het slotstuk leek Köln als herboren. Er werd maar liefst vijf keer gescoord. Fabio Pfohl en Colby Genoway prikten er beiden twee binnen en Lucas Dumont kwam ook nog op het scorebord te staan. Gustav Wesslau, de Zweedse goalie van Köln, maakte 34 reddingen.

Grizzlys Wolfsburg – Schwenninger Wild Wings 3-0

De Amerikaanse goalie David Leggio had in zijn allereerste thuiswedstrijd voor de Grizzlys een shutout. Met achttien reddingen voorkwam hij dat de Wild Wings uit Schwenninger konden scoren. Nickolas Latta, Kris Foucault en een empty netter van Christoph Hohenleitner zorgden ervoor dat de punten in Wolfsburg bleven.

Augsburger Panther – Adler Mannheim 1-5

In een zeer eenzijdige wedstrijd waren het de gastheren uit Augsburg die de score openden via Andrew Leblanc. Voor het einde van de eerste periode wist Mannheim de wedstrijd te kantelen door drie keer het Panther net te laten bollen. Andrew DesjardinsDavid Wolf en Benjamin Smith tekenden voor de treffers. In de tweede periode was het Nicolas Krämmer die de vierde goal mocht noteren. In het slotstuk bepaalde de pas 17-jarige verdediger Moritz Seider de eindstand op 1-5.

EHC Red Bull München – Straubing Tigers 3-1

München boekte vandaag de tweede overwinning van het weekend. En die zege was verdiend te noemen. München schoot vijftien keer vaker op doel van Straubing Tigers. Na vijftien minuten was het Michael Wolf die de score opende voor de thuisploeg. In de tweede periode viel er één goal te noteren; Red Bull verdubbelde de marge via John Mitchel. In de derde periode leek het nog spannend te worden Antoine Laganiere voor Straubing doel trof. Derek Joslin bracht het verschil op de power-play weer op twee. Hierna kwam de overwinning voor de Zuid-Duitsers niet meer in gevaar.

THOMAS SABO Ice Tigers – Eisbären Berlin 4-3

De uitslag doet denken dat het een gelijkopgaande wedstrijd was; toch schoot Berlijn tien keer vaker op het doel van de tegenstander. De eerste periode was sensationeel te noemen. Na ruim tien minuten spelen stond Nürnberg op een ‘veilige’ 2-0 marge. Patrick Reimer en Christopher Brown waren hier verantwoordelijk voor. Voor het einde van de periode was het James Sheppard die twee power-play goals scoorde en zo gingen de teams met een gelijke stand de eerste onderbreking in. In het middenstuk was het wederom Christopher Brown die scoorde en voor het einde van de periode was het Shawn Lalonde die de marge weer opnieuw twee bracht in het voordeel van de Ice Tigers. In de derde periode maakte Brendan Ranford de derde goal voor Berlijn, maar echt spannend werd de wedsrijd niet meer.

Previous Eaters 50 weekend Dag 2: Winst voor HYC in finale tegen Geleen