Leerzame avond voor Tilburg Trappers tegen Bietigheim Steelers

Tilburg Trappers Bietigheim Steelers
(Foto: Arie Leeuwesteijn)

Gisteravond speelde Tilburg Trappers de returnwedstrijd in de oefencampagne tegen Bietigheim Steelers, waar de Brabanders een lesje effectiviteit kregen. Het verloor met 5-0.

DRIE SPELERS RUST

Na een leerzaam weekend in Heerenveen mochten de Tilburgers zich weer opmaken voor een lange busreis naar de returnwedstrijd tegen Bietigheim Steelers. De thuiswedstrijd tegen de Steelers werd verloren met 4-7. In de EgeTrans Arena startte gisterenavond Tijn Jacobs en Delaney Hessels onder het toeziend oog van de meegereisde Tilburgse supporters. Floris van Elten, Nick De Ruijter en Mickey Bastings kregen rust vanwege blessures.

PRIMA EERSTE PERIODE

De gehele eerste periode kregen beide teams genoeg kansen, waarbij de Steelers de beste kregen. De Duitsers troffen de paal terwijl de goal nagenoeg leeg was. 20 tellen voor de eerste pauze kregen de gastheren in ondertal een grote kans, echter stond Ian Meierdres, de eerste goal van de avond in de weg. Trappers zette goed druk, dat zich uitbetaalde in twee zeer sterke penalty kills tijdens de straffen van Ryan Collier en Boet Van Gestel. De ploeg uit Tilburg won bijna alle face-offs in de eerste periode en kwam zo nu en dan dreigend uit de hoek. Na 20 minuten gingen de ploegen met een 0-0 stand van het ijs.

LESJE EFFECTIVITEIT

Het middenstuk amper een minuut oud toen het bevroren rubber al achter Ian Meierdres lag, door een goal van Shawn Weller. Die treffer zorgde voor een omslag in het wedstrijdbeeld. Trappers leverde slechte power-plays, kon geen druk meer zetten op de penalty-kill, Steelers was de baas in eigen huis. Drie minuten na de eerste goal viel de tweede treffer door de 17-jarige Fabjon Kuqi die zijn eerste profgoal maakte. Tijdens de straf van Wouter Sars scoorde de 34-jarige Marcus Sommerfeld de 3-0. Ondanks een aantal goede reddingen van Ian Meierdres werd verdere schade voorkomen in de tweede periode.

SHUTOUT

De 4-0 die in de tweede periode niet viel, werd na 90 tellen in de derde periode gemaakt. Nardo Nagtzaam moest tegen drie Steelers verdedigen en dat werd keurig uitgespeeld door Steelers; Benjamin Zientek schoot raak. Halverwege het slotstuk scoorde Yannick Wenzel de vijfde Duitse treffer. Tilburg leek enigszins sterker in de wedstrijd terug te komen maar wist de puck niet meer achter de puik keepelende goalie Sinisa Martinovic te krijgen.

Tilburg Trappers kan terugkijken op twee leerzame wedstrijden tegen de huidige DEL 2 kampioen. Zondag staan de mannen van Bo Subr weer op het ijs in Tilburg. Zondag wordt op de jaarlijkse open dag tegen Esbjerg Energy uit Denemarken gespeeld. De wedstrijd begint om 17:00 uur op Stappegoor.