Zomerbabbel met Paul Vincent: “We moeten bouwen aan de toekomst!”


Paul Vincent
Paul Vincent na de gewonnen bekerfinale (Foto: Kurt Tops)

De voorbije weken was er vanuit heel wat BeNe League-clubs aardig wat nieuws en plots liepen we ook Paul Vincent, hoofdcoach van Luik Bulldogs, tegen het lijf. Die maakte prompt wat tijd voor een leuke babbel; een enthousiaste monoloog zeg maar.

Drukke zomer; op het ijs en achter de schermen

“Tijdens de zomerweken is het best druk, hoor. Persoonlijk heb ik mijn zomerkampen die de voorbije weken flink wat aandacht in beslag namen. Zo hadden we onze camps in Eindhoven, Geleen, Dordrecht en Mechelen. Ik heb net even een leuke vakantie in Normandië mogen beleven en straks gaan we aan de slag voor een stevig Dutch Elite Development Camp in Tilburg. Daarnaast werken we natuurlijk ook in de zomer aan en voor Bulldogs.”

Bulldogs Luik: stap voor stap vooruit

“Met het bestuur stemmen we alles af en voeren we alles uit. Met teammanager Charles Delbrassine zijn we achter de coulissen weer flink aan de slag om alles klaar te stomen naar komend seizoen toe. Weet je, Luik Bulldogs is één van de hardst groeiende clubs in onze contreien. De uitbouw van de hele jeugdopleiding is een prioriteit voor ons. Jaar na jaar groeien we met Bulldogs; in aantal jeugdspelers, inzake omkadering en qua kwaliteit. Leuk om te zien en we willen vooruit met de club, dus zeker vooruit met de jeugd.”

De U14 van Luik Bulldogs
De U14 van Luik Bulldogs (Foto: Kurt Tops)

Ook met ons BeNe League team gaat het goed

“Het voorbije seizoen was knap, maar het seizoen einde smaakt toch wat naar. Na nieuwjaar speelden we sterk en presteerden als groep prima met veertien zeges op vijftien wedstrijden. Enkel de Belgische nationale titelstrijd was een domper voor ons. Eerst zagen we onze eerste center, Cheyne Matheson, gekwetst uitvallen. Wetende dat Cheyne goed is voor drie punten per wedstrijd, doet dat toch wat met je slagkracht. Vervolgens viel ook Gaetan Rondia, onze tweede center gekwetst uit. Dat kon de groep, ondanks hard werken, niet langer wegmoffelen.

Cheyne Matheson
Cheyne Matheson miste het slot van het seizoen (Foto: Kurt Tops)

In de play-offs ging het nog goed tegen Eaters Geleen, tegen Heerenveen waren wij eenvoudigweg niet goed genoeg. Met alle respect voor Unis Flyers, maar op volle kracht hadden wij hen toch wel een andere partij geboden. Weet je, voor het derde jaar op rij raakten we niet voorbij Heerenveen. Drie jaar geleden mikten we op de play-offs, twee jaar geleden een ronde verder en vorig jaar raakten we weer een ronde verder. Toch bleven we wat verweesd achter na de uitschakeling voor de BeNe Finale door Heerenveen.”

Je speelt geen competitie als je die niet wil winnen, toch?

“Dus zijn we al weer volop aan’t voorbereiden. Achter de coulissen, maar ook in de gym en zelfs op het ijs. De groep is al wat ijs gaan afhuren in Geleen en in Leuven. Dit team hangt erg goed aan elkaar, die stabiliteit is ook een factor in de groei van de Bulldogs. Er is niemand vertrekkende uit het team, dat is al een dikke transfer waard. Onze twee imports, Cheyne Matheson en Nick Rivait, hebben beiden toegezegd om ook komend seizoen voor Bulldogs Luik te spelen.”

Twee goede aanwinsten binnengehaald

Kay Gielen is een topper en blinkt uit door zijn veelzijdigheid en scorend vermogen. Die kerel is zowel Top6-verdediger als Top6-aanvaller; amper 26 jaar en al negen jaar ervaring op dit niveau, een meerwaarde voor elk BeNe-team. We zijn erg tevreden dat Kay voor Luik gekozen heeft.

Kay Gielen
Kay Gielen maakte de overstap van Nijmegen naar Luik (Foto: Kurt Tops)

Ook de komst van Bojay Claassen is een goede zaak. Bojay, amper 19 jaar, ken ik al wat jaartjes via onze zomerkampen. Deze stevige verdediger doorliep de jeugdopleiding bij Geleen en zette vorig jaar als speler een stap vooruit in de Zweedse U20-competitie. En ook vanuit de eigen jeugd staan wat jonge knapen te drummen. Ons Divisie 1-team is ook belangrijk in deze; daar wordt de toekomst voorbereid voor BeNe League.” zegt Vincent

Sterke BeNe League, sterke onderbouw

“Je wil, of beter je moet, toch de jonge spelers ontwikkelen opdat zij de huidige toppers prikkelen en straks opvolgen. We werken als club, als groep aan de uitbouw van de club en als clubs samen moeten we aan de uitbouw van deze competitie werken. De BeNe opzet is top; Natuurlijk is het jammer dat clubs als Den Bosch of Eindhoven even de rol moeten lossen. Voor de toeschouwers, voor de media, voor de sponsoren is de kwalitatieve groei van de BeNe League toch meer dan O.K.

Luik Bulldogs
Luik Bulldogs won de beker, maar werd in de BNL uitgeschakeld door Heerenveen (Foto: Kurt Tops)

De voorbije twee jaar zag je al ontwikkeling en je voelt rondom je dat er overal gewerkt wordt. Kijk naar Mechelen, kijk naar Den Haag, kijk naar Luik; overal wordt hard gewerkt. Het zou mooi zijn voor de sport en voor de competitie, moesten alle partijen constructief verder werken opdat we straks ook enkele flinke Duitse teams mogen bekampen. En ook Divisie 1 zal hierdoor moeten groeien, moeten werken. Niet iedereen kan zomaar BeNe spelen, niet alle clubs, niet alle spelers. Maar Divisie 1 is meer dan een wachtkamer! Hier moeten de teams, de spelers zich klaarstomen voor de volgende stap, de BeNe competitie. We moeten vooruit, we moeten goed hockey laten zien, we moeten bouwen aan de toekomst!”

Previous Preston Shupe eerste import ERA Renomar HYC
Next Volledig wedstrijdschema Nederland, België en Trappers