Washington verslaat Pittsburgh en Nashville wint in Winnipeg


Stanley Cup Playoffs NHL

Twee duels, het doek viel voor Pittsburgh en dus krijgen we een nieuwe winnaar van de Stanley Cup. Marko Bok praat je bij

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 1-2 OT

Washington won acht van de laatste elf (!) keer de divisie waar ze in speelden en werden twee keer tweede. Maar in de play-offs was het altijd een drama. Alleen al de laatste drie pogingen strandden allemaal in de halve finale van de Conference. Met Pittsburgh als grootste obstakel. Vandaag was het tijd voor revanche en boekten de Capitals een verdiende zege op de Penguins. Scherper, feller en gewoon beter. Beide teams begrepen wel het belang van deze pot, er werden slechts twee straffen uitgedeeld en dus amper powerplay kansen. Alex Chiasson zette Washington op 1-0, hij vond een piepklein gaatje tussen de paal en Matt Murray. Kris Letang maakte de 1-1 met een van richting veranderd schot. Daarna was de spanning om te snijden en beide teams waren enkele keren dichtbij de winnende goal. Die viel uiteindelijk in overtime, Pittsburgh raakte eerst nog de paal, waarna Evgeny Kutnetzkov de Caps naar pas de derde Conference finale in de historie schoot (mb)

Winnipeg Jets – Nashville Predators 0-4

Winnipeg kon thuis de tickets naar de Conference finale boeken, maar Nashville zette de Scandinavische troefkaarten in. Pekka Rinne bleek niet te passeren en zowel Viktor Arvidsson als Filip Forsberg scoorden elk twee goals. Beide heren hadden ook nog een assist in huis. Na één minuut was het al feest voor de Predators, Arvidsson had een uitstekende deflection die keurig tussen alles en iedereen door het net in vloog. Daarna was het Forsberg Time! De flamboyante winger brak zijn stick, schaatste naar de bank voor een nieuwe, bleef onside, kreeg de puck en scoorde de 2-0. En de 3-0? Kijk de samenvatting maar even, wat een speler! Viktor Arvidsson mocht vier minuten voor tijd al de empty netter  maken en zo staat het 3-3 in de serie (mb)

Previous Makkelijke avond voor Canada en Zweden
Next Gebroeders Van Bentem blijven bij landskampioen Hijs Hokij