Nederland België

Op de vierde dag van het WK stoomde de Oranje locomotief verder, degradeerde IJsland en had Australië de handen vol aan Servië. Marko Bok en Jonathan van Osta praten je bij.

China – IJsland 3-1

IJsland China

IJsland en China leken op voorhand te gaan spelen om degradatie, en de Chinezen waren dicht bij de afgrond. Ze herpakten zich echter in de derde periode en wonnen zo van IJsland. China begon goed, zette IJsland onder druk en kwam niet in de problemen. Zelf scoren lukte ook niet, dus met 0-0 werd de eerste rust bereikt. In de tweede periode beet IJsland van zich af, schoot liefst zestien keer op het Chinese doel en scoorde zelfs een goal: Bjarki Johannesson scoorde. China schrok wakker, maar kreeg de puck niet achter goalie Dennis Hedstrom. In de derde periode was het dan eindelijk raak en meteen twee keer in amper een minuut. Zesen Zhang maakte 1-1 en een powerplay goal van Wei Zhong betekende 2-1. IJsland moest nu komen, maar ook met de goalie van het ijs lukte het niet. China profiteerde vrijwel meteen en won met 3-1. IJsland is door de nederlaag gedegradeerd naar IIB (mb)

België – Nederland 2-10

Nederland was veel te sterk voor België en stond na drie minuten al met 2-0 voor. Ook met een man minder was er amper wat aan de hand voor de Oranje mannen, wat na 30 minuten al voor een 6-1 voorsprong zorgde. Ivy van den Heuvel had drie assists, Kevin Bruijsten twee goals en drie assists, Gianni Vogelaar en Nardo Nagtzaam scoorden beide twee goals en Raphael Joly noteerde twee punten.

Bij de Belgen was Billy Denis met twee assists de beste man op papier. Nederland mag morgen tegen Australië de promotie pakken, en er is niemand die daar aan twijfelt (mb)

Australië – Servië 5-4 SO

Australië Servië

De wedstrijd Australie – Servie zou zomaar de spannendste van dit toernooi genoemd kunnen worden. De twee teamms waren blijkens de scores in de overige wedstrijden al aan elkaar gewaagd, maar dat kwam in deze pot al te meer naar voren. Na een mooie actie wist Poduvanac de 0-1 voor Servie op het scoreboord te zetten, tien minuten later gevolgd door de 0-2 van Vucurevic. Australie wist nog met een 1-2 terug te komen, en trok dit door tot een 4-2 voorsprong met nog dertien minuten op de klok in de derde periode. Servie kwam hierop terug met een sterke aanval, en wist in de laatste tien seconden nog een powerplay goal te maken en daarmee de score gelijk te trekken. Overtime kon geen beslissende winnaar opleveren, dus was de shootout nodig. Het was hierbij Taylor die met het vijfde shot de bepalende goal scoorde voor Australie.