Tampa Bay naar volgende ronde, Washington wint game 5 en Toronto houdt serie levend

Stanley Cup Playoffs NHL

Drie duels afgelopen nacht, Rik haalde even een nachtje door en praat je bij

Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 3-1

Vijf wedstrijden waren genoeg voor Tampa Bay om New Jersey van zich af te schudden. Nikita Kucherov scoorde de winnende en zijn vijfde goal in de serie. New Jersey goalie Cory Schneider was goed voor 36 reddingen, helaas kon de aanval hem niet steunen met de nodige goals om de serie te verlengen. Tampa Bay mag zich op gaan maken voor Toronto of Boston.(Rik)

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 3-4

Frederik Andersen maakte 42 reddingen om Toronto aan de winst te helpen en zo serie levend te houden. Tyler Bozak en James van Riemsdyk waren ieder goed voor een goal en een assist voor de Maple Leafs. Noel Acciari was voor Boston goed voor een goal en een assist en Torey Krug was goed voor twee assists. Maar de negentien reddingen in de derde periode maakte Fredrik Andersen de held van de wedstrijd. Wordt vervolgd, maandag in Toronto.(Rik)

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 4-3 OT

De tweede goal van Nicklas Backstrom in deze wedstrijd was na bijna twaalf minuten in de verlenging de winnende. Washington leidt nu de serie na vijf wedstrijden met 3-2. Braden Holtby was goed voor 39 reddingen in het doel van Washington. Sergei Bobrovsky pakte 25 schoten van de Washington aanvallers. Kan Columbus de zesde wedstrijd winnen of zijn ze geknakt nu de twee punten voorsprong vervlogen zijn. We kunnen het maandag vanuit Columbus volgen.(Rik)

Previous Bondscoach Doug Mason maakt selectie Oranje bekend voor het WK in Tilburg
Next WK Division IIA: Goud is het enige dat telt voor Oranje