Toronto, Colorado en New Jersey slaan terug, Anaheim staat voor schut


Stanley Cup Playoffs NHL

Vier duels afgelopen nacht, Cor Machielsen en Marko Bok bleven er voor op. Ze zagen drie spannende wedstrijden en één afslachting.

Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 4-2

De zoekactie bij Toronto heeft geholpen! Gekscherend was er op de social media een zoektocht naar Auston Matthews begonnen, die nogal onzichtbaar was in de play-offs tot nu toe. Tot nu toe, want hij scoorde vandaag de game winning goal en zag zijn team met 4-2 winnen van Boston. James van Riemsdyk opende de score voor de Leafs, waarna Adam McQuaid gelijkmaakte.

Patrick Marleau zette Toronto weer op voorsprong, Zdeno Chara bracht weer evenwicht in de score. Auston Matthews deelde de knock-out uit aan de Bruins, waarna Patrick Marleau het genadeschot gaf: 4-2 (mb)

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 5-2

De uitslag doet anders vermoeden. De laatste twee goals vielen in de laatste minuut met de goal van Tampa Bay empty. Het venijn zat daadwerkelijk in de staart. In de laatste minuut kregen maar liefst tien spelers een game misconduct om de oren na een vermeende head check van Mikhail Sergachev op Blake Coleman. Daarop volgde natuurlijk een duwen en trekken van alle tien de spelers op het ijs.

De Lightning kwam twee keer op voorsprong door power play goals van Alex Killorn en Steven Stamkos. Tussendoor had de beste man aan de kant van de Devils Taylor Hall met een goal en twee assists gelijk gemaakt. Will Butcher maakte de 2-2 in de 44e minuut. waarna Stefan Noesen de game winning goal maakte in de 53e minuut. Na alles wat er gebeurde in de laatste minuten zijn wij benieuwd wat game vier gaat brengen. (Cor)

Colorado Avalanche – Nashville Predators 5-3

Colorado had het Nashville al twee keer moeilijk gemaakt, maar bleef met lege handen achter. Vannacht ging het anders. Via Blake Comeau, Gabriel Bourque en twee keer Nathan MacKinnon stond het al snel 4-0 voor de Avalanche.

Ryan Johansen en Colton Sissons deden wat terug, maar een empty-netter van Gabriel Landeskog was genoeg voor de zege van Colorado. Austin Watson maakte nog de 5-3, maar Nashville is gewaarschuwd. De Av’s zijn geen makkie (mb)

San Jose Sharks – Anaheim Ducks 8-1

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat de Sharks de Ducks een sweep gaan geven. Met maar liefst 8-1 werden de Ducks voor de derde maal op rij verslagen. Maar het lag ook geheel aan de mannen uit Anaheim zelf. Maarliefst tien straffen moesten ze incasseren en vier maal waren de Sharks trefzeker op de daaropvolgende powerplay.

Acht verschillende doelpuntenmakers voor de Sharks met Logan Couture, die ook nog drie assists had. Joonas Donskoi had ernaast twee assists en Evander Kane, Marcus Sorensen en Joe Pavelski konden naast de goal ook nog een assist bijschrijven. De enige goal voor de Ducks werd gemaakt door Rickard Rakell en hoe ironisch ook, uit een power play situatie. (Cor)

Previous Chris Eimers twee jaar langer bij HIJS Hokij Den Haag
Next 4-on-4: WK in Tilburg, KHL finale, NHL Playoffs en de gouden tip voor de Oranje heren