Tilburg Trappers naar halve finale!


Foto Arie Leeuwesteijn

De derde wedstrijd in de best of five serie van Tilburg Trappers tegen de Eisbären uit Regensburg stond vanmiddag op het programma in Stappegoor. Het werd uiteindelijk niet zo zwaar als in de vorige wedstrijd, maar gemakkelijk was het zeer zeker niet. Toch wonnen de Tilburgers weer en plaatsten zich voor de halve finale van de Oberliga.

Nagtzaam doet het weer

Net als afgelopen woensdag was het Nardo Nagtzaam die de eerste goal achter zijn naam kreeg. Op de powerplay scoorde de forward de openingsgoal van de middag: 1-0. Hiermee gingen beide teams voor het eerst het kleedlokaal in. Vier minuten na de break was het dezelfde Nagtzaam die shorthanded de tweede goal van de middag op het bord zette. De gezellige feestmuziek kon weer uit de Brabantse luidsprekers knallen: 2-0.

Onvriendelijker

Met een man meer op het ijs, vanwege een tijdstraf voor Parker Bowles, zorgden de Eisbären voor de aansluitingstreffer: 2-1. Jose Pinizzotto was de doelpuntenmaker. Het werd onvriendelijker op het ijs, en de Tilburgse fans gingen nog maar eens extra achter hun team staan. Met een 2-1 stand werd uiteindelijk het einde van de tweede periode bereikt.

Foto Arie Leeuwesteijn

Kroon

De Zuid Duitsers deden alles wat in hun macht lag, maar het waren de Trappers die profiteerden. Kevin Bruijsten maakte de 3-1 na vijf minuten in de derde periode en het verschil was weer twee. Game over, want het Duitse verzet was gebroken. Sterker nog, Parker Bowles zette de kroon op het werk door de 4-1 op het bord te zetten.

Halve finale

En zo staat Tilburg Trappers dus ‘gewoon’ weer in de halve finale. Een prestatie om ‘U’ tegen te zeggen, want de Eisbären waren van een ander kaliber dan wat men eerder was tegengekomen.  Om die vervolgens met een clean sweep naar huis te sturen laat zien hoe sterk Tilburg is. Op naar de halve finale!

 

Previous Ahoud Devils stelt overeenkomst met Ronald McDonald Huis voor.
Next NHL Draft Watch: Liam Kirk, de volgende exoot op de NHL Draft?