Kostbare zege voor Anaheim, Tampa Bay plaatst zich voor play-offs


NHL Recaps Face-Off

Met de playoffs in zicht waren er vannacht ook weer acht wedstrijden in de NHL. Cor Machielsen, Bram Niewold en Marko Bok doen voor u verslag.

Colorado Avalanche – Detroit Red Wings 5-1

De Detroit Red Wings hadden in eigen huis geen passend antwoord op Avalanche goalie Semyon Varlamov en center Nathan MacKinnon. De eerste maakte 37 reddingen om zijn ploeg er doorheen te slepen, de tweede was wederom belangrijk in het aanvalsspel van zijn ploeg. MacKinnon gaf de assist op het eerste doelpunt van Gabriel Landeskog. Na een doelpunt van Blake Comeau kwamen de 3-0 en de 4-1 van de stick van MacKinnon. Justin Abdelkader deed tussendoor nog wat terug namens de Red Wings en het slotakkoord was voor Tyson Barrie: 5-1 (bn)

Vegas Golden Knights – Calgary Flames 4-0

Wederom een shutout voor Marc-Andre Fleury, die alle 42 schoten van de Flames wist te stoppen en zo dus duur puntverlies voor de Flames in strijd om de wild cards. Alle goals vielen in de tweede periode en hoedje af voor William Karlsson die binnen acht minuten een onvervalste hattrick scoorde. Colin Miller scoorde de eerste goal. (Cor)

Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 3-1

Binnen 14 seconden stonden de Oilers al op 0-1 door een goal van Ty Rattie. Maar Victor Hedman zorgde dat het voor het einde van de eerste periode 1-1 stond. In de tweede namen de Lightning een voorsprong van 2-1 door een power play goal van Nikita Kucherov. Die scoorde ook nog in de derde, zodat Connor McDavid weer vier punten achter loopt op hem om de Art Ross trofee. Louis Domingue stopte 29 schoten van de Oilers en Al Montoya stopte er 37 van de 40 door Tampa. (Cor)

New York Islanders – Carolina Hurricanes 3-4

Je hoorde het de Carolina fans denken. Het zal toch niet… Nee, vandaag niet. Afgelopen nacht werd er gewonnen van de Islanders en die zege was verdiend. Jaccob Slavin is lekker bezig de laatste tijd en hij scoorde alweer, waarna Lee Stempniak de voorsprong verdubbelde. De Islanders kwamen terug tot 2-2, via goals van Josh Bailey en een mooie powerplay treffer van Anders Lee. Victor Rask zette Carolina weer op voorsprong, Anders Lee benutte wederom een powerplay voor de 3-3. Zoals ik al verklapte, Carolina werd deze keer niet in de derde periode weggespeeld, ze wonnen zelfs via een goal van Trevor van Riemsdyk (mb)

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 6-3

De Flyers boekten een knappe zege op de Capitals en maken daardoor nog altijd kans op de eerste plaats in de Metro Divisie. Na een doelpuntloze eerste periode, vielen de goals daarna als rijpe appelen. Opvallend genoeg vielen er geen powerplay goals. Philadelphia nam een 4-1 voorsprong en kon daarna rustig de wedstrijd uitspelen. Oskar Lindblom kreeg een puck mee naar huis, hij scoorde zijn eerste NHL goal. Alex Ovechkin maakte zijn 43e van het seizoen (mb)

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues 4-5 OT

Waar de kampioen van 2015, de Blackhawks, geen kans meer lijken te maken op de playoffs, moeten de Blues juist nog hard hun best doen om een wildcard binnen te slepen. Dit resulteerde in een boeiende wedstrijd in Chicago. De thuisploeg pakte een stevige voorsprong door twee doelpunten van Alex DeBrincat. Vervolgens was het St. Louis die hun powerplays goed benutten en de stand weer gelijk trokken. Na goals over en weer leek Chicago door een treffer van wederom DeBrincat aan het langste eind te trekken, totdat Blues-verdediger Alex Pietrangelo aan zijn drie assists een doelpunt toevoegde. De wedstrijd ging naar overtime, waar Patrik Berglund de winnende binnenschoot en de punten binnenhaalde voor de St. Louis Blues.(bn)

Winnipeg Jets – Dallas Stars 4-2

Waar de eerste periode in Winnipeg scoreloos leek te eindigen, schoot Jets-topscoorder Patrick Laine met nog één seconde op de klok een powerplay goal binnen. Snel in de tweede maakte Mattias Janmark gelijk. Hierna was het toch weer aan Winnipeg; via Ben Chiarot en nogmaals Patrick Laine kwamen ze op twee doelpunten verschil. Jamie Benn deed nog wat terug namens de Stars vanuit een powerplay, waardoor Dallas in de laatste periode op zoek ging naar de gelijkmaker. Keeper eraf, extra man erbij; het mocht niet baten en resulteerde in een puck in het eigen lege doel. Blake Wheeler benutte het buitenkansje en liet Winnipeg voor de vierde keer juichen.(bn)

Anaheim Ducks – New Jersey Devils 4-2

Twee teams die strijden om de wild-card voor de play-offs. De Ducks waren gewoon de betere, ook zichtbaar qua schoten op goal. 36 voor de Ducks en maar zeventien voor de Devils. Na de eerste periode stond het 2-0 door goals van Ryan Getzlaf en Jakob Silfverberg. Kyle Palmieri scoorde de aansluitingstreffer in de tweede. Brandon Montour zette de Ducks op 3-1 aan het begin van de derde periode, Patrick Maroon maakte het weer spannend, echter binnen 40 seconden na de 3-2 zette Rickard Rakell de eindstand op het bord. (Cor)

Previous Heerenveen wint in eigen huis van Den Haag en zet finaleserie op 1-1
Next Finale BeNe League: Spektakelstuk en kruitdampen