Tampa Bay in eigen huis afgedroogd, Nashville nieuwe koploper


NHL Recaps Face-Off

Er was een mooi programma in de National Hockey League vannacht, met ook verrassende uitslagen. Een comeback van Boston Bruins en twee shorthanded goals in Nashville. Met 45 goals in zeven duels was het ook nog eens een behoorlijk productieve avond! Marko Bok, Bram Niewold en Cor Machielsen zorgen dat jij up to date aan de woensdag kunt beginnen!

Carolina Hurricanes – Boston Bruins 4-6

Carolina zal met afgrijzen terugkijken naar de beelden van dit duel. 50 minuten en vier seconden lang was er geen vuiltje aan de lucht en stonden de Hurricanes op een 4-1 voorsprong. En 67 seconden later was het 4-4. En iets later scoorde Boston de 5-4 uit een powerplay, waarna de empty netter bijzaak was. David Pastrnak scoorde drie goals in de slotfase van de derde periode en was zo hoofdverantwoordelijke voor een waar trauma bij Carolina (mb)

Montreal Canadiens – Dallas Stars 4-2

Montreal was bezig aan een slechte serie, maar wist deze ten koste van de Stars te beëindigen. Artturi Lehkonen had twee goals voor de Canadiens, Jonathan Drouin en Alex Galchenyuk ieder twee assists. Dallas verloor voor de vierde keer in de laatste vijf duels en moet nog op gaan passen met plaatsing voor de play-offs (mb)

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 4-7

Een waar spektakelstuk in Tampa Bay, waar de koploper van de NHL het opnam tegen één van de staartploegen. Het was de thuisploeg die vaker op doel schoot maar Ottowa die beter met zijn kansen omsprong en effectief gebruik maakte van een schutterende Andrei Vasilevsky. De Tampa Bay-goalie liet op 29 schoten maar liefst 6 doelpunten door voordat zijn coach hem na twee periodes van het ijs haalde. Mike Hoffman scoorde als enige tweemaal voor de Senators, terwijl Tom Pyatt, Ryan Dzingel, Marian Gaborik en Erik Karlsson allen een goal en assist lieten noteren. Voor Tampa Bay maakte J.T. Miller een hattrick, terwijl Ryan McDonagh zijn eerste goal voor de Lightning scoorde sinds zijn overgang van de Rangers in februari. Het mocht allemaal niet baten; de Senators namen de punten mee terug naar Ottowa.(bn)

Nashville Predators – Winnipeg Jets 3-1

Het was snel gespeeld in Nashville, waar de Predators het opnamen tegen de Winnipeg Jets. In de eerste periode scoorden achtereenvolgens Kevin Fiala, Austin Watson en Viktor Arvidsson voor de thuisploeg. Opvallend was dat twee van deze goals short-handed waren. Winnipeg deed pas in de derde periode wat terug via Kyle Connor maar kon nooit een vuist maken. Nashville pakt hiermee de koppositie van de competitie over van Tampa Bay, maar ook de Jets blijven op een comfortabele positie staan en lijken safe voor de play-offs.(bn)

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 1-5

Colorado won afgelopen nacht van Minnesota en staat nu gedeeld eerste voor de wild card. Wie had dat na het rampzalige vorige seizoen gedacht? J.T Compher opende de score, waarna Mikko Koivu gelijkmaakte. Nikita Zadorov zette de Avalanche weer op voorsprong, waarna de Wild vooral tegen goalie Seymon Varlamov aanliepen. Hij stopte 33 schoten en zag zijn ploeg uitlopen naar 5-1 (mb)

Calgary Flames – Edmonton Oilers 1-0

Deze battle of Alberta werd gedomineerd door uitstekend keeperswerk van zowel Mike Smith met 28 saves en Cam Talbot met 31 saves. Alleen Johnny Gaudreau wist een gaatje te vinden. Zack Kassian scoorde de 0-1 voor de Oilers maar die goal werd afgekeurd zonder uitleg van de scheidsrechters. (Cor)

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 4-3 SO

Adin Hill speelde zijn vierde wedstrijd in de goal van de Coyotes en was de held in de shootout, en pakte zijn eerste overwinning. De mannen uit Arizona pakte een brutale 3-0 voorsprong door goals van Clayton Keller, Nick Cousins en Cristian Dvorak. Door twee late goals in de derde periode van Jeff Carter trok hij de stand gelijk naar 3-3 omdat Tanner Pearson al de 3-1 op het bord had gezet. Echter leverde dat niet meer dan een puntje op voor de Kings in de strijd om de play-offs. (Cor)

Previous Alle informatie over de BeNe League Finale: HIJS Hokij Den Haag vs UNIS Flyers Heerenveen
Next Wie gaan er naar de play-offs in de NHL?