SKA, CSKA, Jokerit en Lokomotiv naar halve finales Western Conference


Every Shift Is Your Last Shift, That’s The Way Playoff Hockey Is Played. Wederom een update KHL playoffs. SKA, CSKA, Jokerit en Lokomotiv plaatsen zich voor de halve finales Western Conference. Patrick van Rijswijk blikt voor je terug.

Torpedo Nizhny Novgorod – Lokomotiv Yaroslavl 2-3 OT (1-1, 0-1, 1-0, 0-1)

(Lokomotiv wint de serie 4-0)

Artyom Ilyenko maakte de beslissende treffer in overtime. Het was de tweede game-winning goal voor de youngster. Het was een close serie met tweemaal 2-1 en tweemaal 3-2 na OT. Torpedo nam in het vierde duel de leiding via een goal van Denis Parshin. Maar wederom waren het de gasten die counterde via goals van Alexander Yelesin en Staffan Kronwall. Via een goal van Yury Sergiyenko werd er nog wel een overtime afgedwongen, maar het bleek alleen maar uitstel.

Amur Khabarovsk – Ak Bars Kazan 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

(Ak Bars leidt de serie 3-1)

Justin Azevedo was de grote man bij Ak Bars. Hij had een goal en twee assist. Na de 4-1 nederlaag in game 3 waren het dit keer de gasten die aan het langste eind trokken. Het grote verschil was ditmaal de powerplay. In het derde duel scoorden de thuisploeg drie powerplay goals. Ditmaal was het Ak Bars dat driemaal succesvol was in een man-meer-situatie. Vasily Tokranov, Justin Azevedo en Stanislav Galiyev waren trefzeker voor de gasten. Kirill Rasskazov deed wat terug voor de thuisploeg.

Avangard Omsk – Salavat Yulaev Ufa 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

(Gelijke stand in de serie 2-2)

Grote man aan de kant van de gasten was Maxim Mayorov met twee treffers waaronder de game-winning goal. Na de eerste periode stond er nog een gelijke stand op het scorebord. Maxim Chudinov voor Avangard en Anton Burdasov voor Salavat maakten de treffers. Hierna waren het de treffers van Maxim Mayorov en Grigory Panin die de gasten een 1-4 voorsprong bezorgden. Semyon Koshelev deed laat in de wedstijd nog wat terug voor de thuisploeg. De serie blijft onvoorspelbaar.

Severstal Cherepovets – SKA St. Petersburg 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)

(SKA wint de serie 4-0)

Veel controverse rond deze overwinning van SKA. Het goedkeuren van de tweede goal van SKA na een geval van offside. Het afkeuren van de aansluitingstreffer van Severstal na een vermeend too many men. Er werd door een journalist zelfs gesproken over een samenzwering. Iedereen moet en mag daar het zijne over denken. Deze KHL watcher houdt het bij de sport.

Ondanks de 4-0 uitslag in de serie bleek Severstal een serieuze tegenstander. Ook in de vierde wedstrijd bleef het lang spannend. SKA had wel het betere van het spel en de meeste kansen. Severstal gokte op de counter en had zeker ook zijn mogelijkheden. Een van de helden van de afgelopen Olympische Winterspelen, Nikita Gusev, zorgde voor de openingstreffer na wederom een moment van magic van Pavel Datsyuk. In de tweede periode zorgde Sergei Shirokov voor de 0-2. Het laatste bedrijf leverde de thuisploeg nog een 5-op-3 situatie op, maar tot de aansluitingstreffer kwam het niet. Severstal kan met trots terugkijken op de serie.

Metallurg Magnitogorsk – Avtomobilist Yekaterinburg 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

(Gelijke stand in de serie 2-2)

Ex- Metallurg forward Francis Pare deed zijn oude club de das om. Hij scoorde vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de winnende treffer voor de gasten. In de eerste periode waren het de gasten die een voorsprong namen. Alexander Torchenyuk nam de treffer voor zijn rekening. Het duurde tot halverwege de tweede periode voordat de thuisploeg op het scorebord verscheen. Chris Lee zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Hierna was het Metallurg dat op zoek ging naar de winst. Er waren ook legio kansen. Het waren echter de gasten die de overwinning pakten. Zelfs Sergei Mozyakin kon daar niets aan veranderen. De man van 500 KHL goals. Ook deze serie is niet te voorspellen. Voor de vijfde wedstrijd gaan we terug naar Yekaterinburg.

Neftekhimik Nizhnekamsk – Traktor Chelyabinsk 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

(Traktor leidt de serie 3-1)

Neftekhimik pakte zijn laatste kans op een langer verblijf in de playoffs. Er was veel kritiek geweest op de rol van coach Andrei Nazarov tijdens de uit de hand gelopen derde wedstrijd. De thuisploeg had wat goed te maken, maar moest dit wel doen zonder vier geschorste spelers. Na iets meer dan een half uur spelen stond er 3-0 op het scorebord door treffers van Andrei Sergeyev, Marat Khairullin en Ilya Arkalov. Tractor deed in het verloop van de wedstrijd nog wel wat terug door goals van Igor Polygalov en Igor Isayev. De serie gaat nu weer richting Chelyabinsk.

Spartak Moscow – CSKA Moscow 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

(CSKA wint de serie 4-0)

Een goal van Matt Robinson halverwege de tweede periode besliste de wedstrijd en de serie. CSKA was vooral heel solide. Het gunde Spartak maar een goal in de serie. Goalie Ilya Sorokin had drie shutouts. Spartak kreeg in het vierde duel zeker zijn kansen. De thuisploeg kon echter de hele serie offensief al geen vuist maken. CSKA gaat met een prima gevoel richting de halve finale in de Conference.

Jokerit Helsinki – HC Sochi 2-1 OT (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

(Jokerit Helsinki wint de serie 4-1)

Jokerit was drie minuten verwijderd van een nederlaag. In dat geval zou de serie weer richting de Zwarte Zee zijn gegaan. In een nerveuze pot had Sochi de leiding genomen door een shorthanded goal van Dmitrii Lugin. Ook na deze goal waren de betere kansen voor de bezoekers. Jokerit had geen antwoord op het compacte spel van Sochi. Supertalent Eeli Tolvanen was uiteindelijk degene die het verschil maakte. Bij de gelijkmaker reageerde hij als snelste op een rebound en in overtime verraste hij goalie Konstantin Barulin met een wraparound. Sochi protesteerde. Brian O’Neill lag met handen en voeten in de goal crease. Na vijf minuten beraad werd de goal goedgekeurd. In de halve finale treft Jokerit het sterke CSKA. Een serie om naar uit te kijken.

Previous HIJS Hokij en UNIS Flyers slaan eerste slag in halve finales
Next De trip van Cor Machielsen: Face-Off op bezoek bij de Edmonton Oilers!