Ducks winnen in Vegas, Boston in Calgary


NHL Recaps Face-Off

Zes duels, met onder andere een thuisnederlaag voor Vegas. Cor Machielsen en Marko Bok praten je bij

New York Islanders – Minnesota Wild 3-5

Jaroslav Halak had na zijn laatste wedstrijd met de shutout tegen de Rangers en 50 reddingen, een wat mindere avond. Maar liefst vijf keer moest hij vissen. Twee goals van Jason Zucker, en drie enkele van Joel Eriksson Ek, Matt Cullen en Tyler Ennis. Voor de Islanders waren Ross Johnston, Anders Lee en Tanner Fritz, met zijn eerste in de NHL, trefzeker.  Devan Dubnyk stopte 32 schoten voor de Wild en zorgde mede dankzij zijn reddingen dat de twee punten mee terug gaan naar Minnesota (cm)

Buffalo Sabres – Washington Capitals 2-3

Een periode konden de Sabres het vol houden daarna was het Caps time. Met Alex Ovechkin en John Carslon die beide scoorde in de tweede periode. Kyle Okposo maakte de aansluitingstreffer voor Buffalo in het begin van de periode, maar in de laatste minuut scoorde Evgeny Kuznetsov de 1-3 en Evander Kane de 2-3 (cm)

Calgary Flames – Boston Bruins 1-2 OT

Boston blijft maar mee draaien in de top, op bezoek in Calgary kwamen ze al vroeg op voorsprong.  David Pastrnak scoorde al binnen zes minute de 0-1. De 1-1 kwam uit een power play goal van Matthew Tkachuk. Daarna werd er niet meer gescoord, totdat Brad Marchand de overtime winner binnen schoot voor de Bruins. (cm)

Nashville Predators – Ottawa Senators 5-2

Nashville en Ottawa schoten samen 80x richting doel, maar de Predators deden het een stuk beter. Viktor Arvidsson maakte er twee, Filip Forsberg, Kevin Fiala en Roman Josi hadden elk twee punten voor de gasten. Bij Ottawa kwamen de goals van Jean-Gabriel Pageau en Max McCormick. Ryan Ellis had de game winning goal (mb)

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 1-3

Chicago won de vorige wedstrijd met 7-1 bij Washington, maar verloor afgelopen nacht gewoon weer, de negende nederlaag in de laatste tien duels. De Kings waren beter, kwamen via Torrey Mitchell, Andy Andreoff en Dion Phaneuf op 3-0, waarna ze rustig de winst binnen harkten. Patrick Sharp scoorde nog tegen, maar Jonathan Quick stopte de overige 27 schoten (mb)

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 0-2

Vegas kon het record voor meeste thuiszeges van een nieuwe franchise pakken, maar de Ducks staken er een stokje voor. John Gibson viel geblesseerd uit bij Anaheim, waarna Ryan Miller de shut-out maakte. Jakob Silfverberg en Josh Manson scoorden voor de Ducks. Bij de Golden Knights lukte het een keer even niet (mb)

Previous Team USA en Canada naar de finale!
Next Zwitserland pakt de vijfde plek, Zweden de zevende