NHL: Zeges voor Tampa Bay, St Louis en Vegas


NHL Recaps Face-Off

Negen wedstrijden de afgelopen nacht. Marko Bok, Rik Bruinius en Cor Machielsen praten jullie weer bij.

Buffalo Sabres – New York Islanders 4-3

Buffalo boekte een benauwde zege op de Islanders, nadat een 3-0 voorsprong was weggeven. Jack Eichel, Evan Rodrigues en Ryan O’Reilly bezorgden de Sabres de 3-0 voorsprong, John Tavares, Ross Johnston en Anders Lee poetsten de voorsprong weg. Het was Sam Reinhart die de winnende binnen schoot voor Buffalo (mb)

New Jersey Devils – Calgary Flames 2-3

Ondanks dat Taylor Hall voor de twaalfde wedstrijd op rij minimaal een punt scoorde, kon New Jersey niet voorkomen dat Calgary voor de derde keer op rij won. Sean Monahan scoorde twee keer voor Calgary en was hiermee de man van de wedstrijd. New Jersey staat nog steeds zeer verrassend in de top van de Metropolitan divisie (rb)

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 5-3

De Flyers en de Canadiens vermaakten het publiek met een leuke tweede en derde periode. Acht goals, drie keer via powerplay, één keer een short handed goal en een empty netter. Claude Giroux en Shayne Gostisbehere hadden elk drie punten en bij de 5-3 was goalie Brian Elliott degene met de assist (mb)

Ottawa Senators – Nashville Predators 4-3 OT

Ottawa won verrassend van Nashville, Mike Hoffman scoorde de winnende met zijn 100e NHL goal. P.K. Subban scoorde twee goals voor de Predators, Ryan Dzingel had twee assists voor de Senators. Max McCormick maakte zijn eerste goal van het seizoen voor de thuisclub (mb)

Tampa Bay Lightning – Vancouver Canucks 5-2

Na een maand geen goal gescoord te hebben voor Tampa bay, was Nikita Kucherov vandaag goed voor een goal en een assist. Hij was overigens niet de enige met deze score, Yanni Gourde, Steven Stamkos en Victor Hedman kwamen ook tot deze score. Voor Vancouver was dit het derde verlies op rij (rb)

St. Louis Blues – Colorado Avalanche 6-1

St. Louis had een vrije avond tegen Colorado en zag Vince Dunn drie assists geven en Brayden Schenn twee keer scoren. Gabriel Bourque mocht de eer redden voor de Avalanche, in een wedstrijd die nooit spannend werd (mb)

Minnesota Wild – Arizona Coyotes 3-4 OT

Rookie Clayton Keller scoorde de overtime winner in het Xcel Energy Center, terwijl ze na 30 minuten met 3-0 achter stonden door goals van Eric Staal, Matt Cullen en Mike Reilly. Maar door Kevin Connauton en twee goals van Nick Cousins, waarvan de laatste negentien seconden voor tijd, werd er een overtime afgedwongen en die ging geheel terecht naar de Coyotes, die over de hele wedstrijd 40 schoten afleverde, waarvan Devan Dubnyk er 36 wist te stoppen. CM

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 2-4

Ondanks een snelle voorsprong in de eerste periode voor de Hawks door Jonathan Toews, werd het verschil gemaakt in periode twee, door goals van Tyler Seguin, Stephen Johns en Tyler Pitlick voor Dallas. Artem Anisimov maakte het nog even spannend, maar pas in de allerlaatste minuut maakte Dallas een eind aan de illusie dat Chicago nog een punt kon behalen, door een empty netter van Tyler Seguin, die daarmee zijn tweede van de avond scoorde. CM

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 3-5

Marc-Andre Fleury maakte 35 saves in het Sap Center, de game winning goal werd vijf minuten voor tijd gemaakt door James Neal en daarmee zette hij de Knights op 4-3. Na de eerste twintig minuten stond het 1-1 door goals van Joe Pavelski en Erik Haula. Na periode twee was het nog steeds gelijk, maar allebei een goal erbij door Timo Meier en William Karlsson. Met zijn tweede van de dag zette Joe Pavelski de Sharks op een 3-2 voorsprong. Brayden McNabb en James Neal zorgden voor 3-4 waarna Jonathan Marchessault met een empty netter power play goal de 3-5 binnen schoot. CM

Previous U18 Dames pakken goud; Trots! Maar nu doorpakken!
Next Stand van zaken in de KHL; Kharlamov Division