HIJS HOKIJ PAKT NEDERLANDSE BEKER


Foto: Richard de Weijze, Face-Off

In een volgepakte en sfeervolle Uithof pakte HIJS Hokij Den Haag vanmiddag de eerste prijs van het seizoen. In de bekerfinale werd Unis Flyers Heerenveen gedecideerd teruggewezen. Het eindigde in 7-3.

Sterke start

Unis Flyers startte sterk en scoorde snel een fraaie goal. Tony Demelinne mocht aanleggen en maakte daarin geen fout: 1-0. Niet veel later kwam HIJS terug en vanaf de linkerflank was het Joey Oosterveld die Sjoerd Idzenga verraste: 1-1. Het ging gelijk op in de eerste periode. Wel werden de messen geslepen en werd het spel fysieker.

Foto: Richard de Weijze, Face-Off

Waar Heerenveen in de eerste periode sterk startte, was het HIJS Hokij dat vol gas gaf in de tweede periode. Na 2:37 lagen er al twee pucks achter de verbouwereerde Idzenga. Raymond van der Schuit en Alan van Bentem waren de doelpuntenmakers. Na een minuut of acht bracht Marco Postma de spanning in de wedstrijd bijna terug. Zijn fraaie poging eindigde onderkant lat en daarmee hadden de Hagenaars geluk.

Lesje powerplay

Op 11:18 ging het echter los op het ijs van de Uithof. Een harde check van achteren zorgde voor een game misconduct voor Heerenveen speler Kevin Nijland. Turcotte (Heerenveen) en van Musscher (HIJS Hokij) kregen vervolgens beiden vier minuten voor roughing. Wat volgde was een lesje powerplay van HIJS Hokij. Het liep in no time weg naar 1-6. Alan van Bentem, Stace van Bentem en Bas Britstra tekenden voor de goals.

Spek en bonen

De derde periode was daardoor feitelijk voor spek en bonen. De wedstrijd was immers gespeeld. Tony Demelinne zorgde met zijn tweede goal voor de 2-6, Victor Gibbs-Sjodin zorde even later voor de 2-7. Het slotakkoord was voor Limnell die de 3-7 eindstand op het bord zette. Het feest barstte los in de Uithof, waar de Haagse fans flink in de meerderheid waren.

Postgame interviews

Na afloop sprak Face-Off met de man die namens Heerenveen tweemaal scoorde: Tony Demelinne.

Donny van Musscher (HIJS Hokij)

Jasper Kick (HIJS Hokij)

Chris Eimers (HIJS Hokij)

Previous NHL Power Rankings: Lightning pakken koppositie terug
Next Ook in Duisburg wint Tilburg Trappers