Tilburgs Trappers verslaat ook Hannover Scorpions

Tilburg Trappers versloeg vanavond in het eigen Stappegoor Hannover Scorpions met 6-3. De Tilburgse formatie maakte het zichzelf nog behoorlijk moeilijk, maar pakte wel weer ‘gewoon’ de overwinning. De achttiende zege in negentien thuisduels.

Montgomery tweemaal

Na tien minuten leidden Bo Subr’s mannen al met 2-0, door goals van Brock Montgomery en Reno de Hondt. Uit het niks scoorde Hannover vervolgens de aansluitingstreffer via Patrick Schmid, die zijn 42e (!) treffer van het seizoen liet aantekenen. Vlak voor het verstrijken van de eerste periode had Montgomery zijn tweede te pakken en leidde Tilburg souverein met 3-1.

Wind of change

In geen enkele sport betekent een voorsprong tegen Duiters dat je kostje gekocht is. Toen de klok 36 minuten aan gaf stonden er drie treffers voor Tilburg, maar ook drie voor Hannover op het scorebord. Chad Niddery en opnieuw Schmid tekenden voor de goals aan Scorpions zijde. Een wind of change zong de Duitse band The Scorpions ooit, en dat bleek ook vanavond in Tilburg ineens het geval. Toch gingen de Trappers met een voorsprong van het ijs, want Mitch Bruijsten scoorde pal voor het einde van de periode de 4-3.

Toen de Zamboni van het ijs was zette Danny Stempher het verschil weer op twee goals. De Duitsers drongen nog aan, maar de klasse van die Holländer aus Tilburg gaf de doorslag. Vlak voor tijd zorgde Bruijsten voor de 6-3 eindstand.

Füchse Duisburg

Weer een zege dus voor Tilburg Trappers, dat zijn kandidatuur voor de titel in de Oberliga wederom extra kracht bij zette. Het team is niet snel uit balans te krijgen en pakt professioneel zege na zege. Zondag de kans om hier een vervolg aan te geven. Dan is Füchse Duisburg de tegenstander. Begin december kregen de blauw-gelen nog met 4-1 klop in Duisburg; de andere twee duels tegen die Füchse werden gewonnen.

Previous Preview: Finale Beker van België: Bulldogs vs HYC
Next Nederland U18 verslaat Kazachstan met 5-2 en gaat voor GOUD!