Koplopers Tampa Bay en Vegas winnen, Edmonton gaat af tegen Buffalo

NHL Recaps Face-Off

Gewoon op een dinsdagavond in de USA en Canada maar liefst twaalf duels in de NHL. Dat betekent dat onze redacteurs Marko Bok, Bram Niewold, Jonathan van Osta en Cor Machielsen weer wat slaap tekort zijn gekomen om hun favoriete teams te volgen en jullie weer op de hoogte te brengen.

Boston Bruins – New Jersey Devils 3-2

Boston heeft een clubrecord geëvenaard, door zeventien duels op rij minimaal een punt te pakken. Daar zag het vandaag niet naar uit, tegen de New Jersey Devils. De Devils waren de aanvallende ploeg, maar waren ook slordig met afronden. De Bruins hadden mazzel met hun gelijkmaker en zag bij de 2-2 goalie Cory Schneider van de Devils een blessure oplopen. Schneider bleef echter op het ijs staan en dat leverde de Bruins nog een goal op, na een mooie deke van Brad Marchand (mb)

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 3-1

Pittsburgh en Carolina maakten er een leuke pot van! Carolina had de beste kansen in periode één, maar scoorde niet. In periode twee lukte dat wel, maar twee minuten later was het 2-1 voor de Penguins. Dominik Simon en Jean-Sebastian Dea scoorden respectievelijk hun tweede en eerste NHL goal. Casey DeSmith had 34 saves (mb)

Montreal Canadiens – Colorado Avalanche 4-2

The streak is over. Colorado ging hard onderuit tegen Montreal en mocht blij zijn dat er, net als in Boston en Pittsburgh trouwens, geen goal was gevallen in periode één. Daarna ging het snel en zetten Nicolas Deslauriers, Alex Galchenyuk en Jonathan Drouin de Canadiens op 3-0. Nathan MacKinnon deed nog iets terug, voordat Brendan Gallagher de 4-1 maakte. J.T Compher maakte nog een goal voor de statistieken (mb)

Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 2-3 OT

Detroit Red Wings ging sterk van start in eigen huis tegen de Philadelphia Flyers, met aardig wat kansen tot gevolg. Dit resulteerde in de goal voor Jonathan Ericson. In de tweede periode namen de Flyers het initiatief echter over, wat resulteerde in treffers van Andrew MacDonald en Jakub Voracek. De derde periode had voor de Red Wings moeten zijn; na de 2-2 van Frans Nielsen liet de ploeg uit Detroit een enorme kans op de winnende goal liggen, waardoor de wedstijd naar overime ging. In de overtime was het overtime-held Travis Konecny die net als zondag tegen Washington de wedstrijd besliste in het voordeel van Philadelphia.(bn)

St. Louis Blues – Ottawa Senators 3-0

De start van de wedstrijd voelde een beetje als een strijd tussen goalies. De Blues hadden veel shots nodig om in de eerste periode via de stick van Vladimir Sobotka een puck achter Senators goalie Craig Anderson te krijgen. Pas in de tweede periode wisten de Blues nog een extra goal te maken, het derde doelpunt was een empty netter. De Senators hebben 25 shots gelost, waarmee Carter Hutton een shutout behaalde. De Blues hadden 41 shots nodig voor de gemaakte doelpunten.(jo)

Nashville Predators – Tampa Bay Lightning 3-4 OT

In Nashville was het de thuisploeg die ongelukkig begon door de puck in het eigen vak te verspelen; Chris Kunitz pikte op en schoot overtuigend binnen. Vervolgens was het woord aan Ryan Ellis met een powerplay-goal, waarna Tampa Bay-goalie Louis Domingue een wonderbaarlijke save maakte. Een video review wees echter uit dat een schot van Viktor Arvidsson al over de lijn was geweest: 2-1. Vladimir Namestinikov scoorde uit een knappe assist en de ploegen zochten met een gelijke stand de kleedkamer op. P.K. Subban scoorde laat in de tweede, Steven Stamkos laat in de derde periode, waardoor overtime moest uitwijzen wie de sterkste was. Het was uiteindelijk Tampa Bay die de punten pakte, na een goal van Yanni Gourde. De Lightning pakt hiermee de koppositie terug van Vegas, met de kanttekening van een wedstrijd meer gespeeld door Tampa Bay. (bn)

Dallas Stars – Florida Panthers 6-1

Dit was alleen maar een overtuigende wedstrijd te noemen. Al vroeg in de wedstrijd bleven de Stars dominant op de helft van Florida, wat uiteindelijk, na vijftien minuten, leidde tot de 1-0 voorsprong. Halverwege de tweede periode waren de Stars al uitgelopen tot een 3-0 voorsprong. Met een mooie breakaway konden de Panthers een actie openen op het doel van Dallas, wat leidde tot een goal door Aaron Ekblad. Echter was de derde periode weer volledig voor Dallas weggelegd.(jo)

Edmonton Oilers – Buffalo Sabres 0-5

En weer hetzelfde liedje. De penalty kill in combinatie met een goalie die niet in vorm is. Dan kun je gewoon niet winnen. En dat deden de Oilers dus ook niet. Drie powerplay goals werden er geïncasseerd. Pas bij de 0-4 werd Cam Talbot vervangen door Al Montoya. Jake Eichel was de grote man bij Buffalo met een goal en drie assists. Robin Lehner scoorde een shutout door alle 33 schoten van de Oilers te stoppen. De overige goals werden gescoord door Sam Reinhart, Zemgus Girgensons en twee keer Ryan O’Reilly. (cm)

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 6-2

De uitslag van deze wedstrijd was eigenlijk vooral te danken aan Loui Eriksson en Brock Boeser. Eriksson had slechts vier minuten in de wedstrijd nodig om twee goals te scoren. In de tweede periode was het Boeser die twee maal een goal wist te maken, waarmee uiteindelijk de score van de wedstrijd was vastgelegd, want in de derde periode wist geen van beide teams nog een goal te maken. Ook Canucks goalie Jacob Markstrom heeft zich laten gelden, want met 30 saves heeft hij zijn team goed op voorsprong weten te houden.(jo)

Vegas Golden Knights – Columbus Blue Jackets 6-3

De Golden Knights blijven maar aan de winnende hand. William Karlsson scoorde twee goals tegen zijn oude team de Blue Jackets in de T-Mobile Arena. Na de eerste periode stond het 1-1 door goals van William Karlsson en Markus Nutivaara. In de tweede periode zette Josh Anderson de Jackets op voorsprong, maar na drie goals binnen vijf minuten door Colin Miller, Brad Hunt en James Neal stond het 4-2 na 40 minuten. Door goals van William Karlsson en Erik Haula voor de Knights en een van Matt Calvert voor de Jackets stond na 60 minuten de eindstand van 6-3 op het scorebord. (cm)

Anaheim Ducks – New York Rangers 6-3

Bij deze wedstrijd was een delegatie van face-off aanwezig om de Rangers te steunen. Het heeft niet mogen baten. Na twintig minuten stond het al 4-2 en werd Henrik Lundqvist al voor het einde van die periode van het ijs gehaald. De Ducks scoorde door goals van J.T. Brown, Corey Perry, Andrew Cogliano en Adam Henrique. De twee goals van de Rangers werden beide gemaakt door Rick Nash. Na de tweede periode werd het nog spannend waar daarin bracht Michael Grabner de stand op 4-3. Verder lieten de Ducks het niet komen mede dankzij John Gibson die 41 saves maakte. Rickard Rakell en Ryan Getzlaf zetten de puntjes op de i met goal vijf en zes. (cm)

San Jose Sharks – Winnipeg Jets 4-5 OT

Het leek een makkelijke avond te gaan worden voor de Winnipeg Jets in het SAP Center tegen de San Jose Sharks. In de eerste periode liepen de Jets uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. De Sharks bleven er echter voor vechten en trokken de stand nog in de tweede periode gelijk. Na een gelijkopgaande derde periode met goals aan beide zijden moest overtime uiteindelijk de beslissing brengen. In de overtime was het Bryan Little die met zijn tweede doelpunt van de avond de punten veiligstelde voor Winnipeg. Saillant detail: het was de eerste keer dit seizoen dat de Jets een overtime in hun voordeel wisten te beslissen.(bn)