SKA kampioen regulier seizoen; Neftekhimik naar play-offs; Einde seizoen voor Barys Astana


Face-Off KHL Update

Op naar de play-offs. De laatste wedstrijden van het reguliere seizoen op het scherpst van de snede. SKA kampioen regulier seizoen, Neftekhimik naar de play-offs en einde seizoen voor Barys Astana. Patrick van Rijswijk praat je bij.

Traktor Chelyabinsk – Ugra Khanty-Mansiysk 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)

Traktor moest van een achterstand terugkomen om het laaggeklasseerde Ugra de baas te blijven. Door deze overwinning staat de thuisploeg op een mooie vierde plaats in het Oosten en zijn al vrijwel zeker van de play-offs. Ugra nam in de eerste periode de leiding door een goal van Ugolnikov. Het duurde vervolgens tot halverwege de tweede periode voordat de thuisploeg op het scorebord verscheen. Polygalov maakte de verlossende gelijkmaker. In de derde periode werd de jonge Sholokhov de matchwinner. Hij besliste de wedstrijd met zijn eerste KHL-goal.

Metallurg Magnitogorsk – Avangard Omsk 3-6 (2-2, 0-1, 1-3)

Drie goals in de laatste vier minuten bezorgde Avangard een zowel mooie als verrassende overwinning. De bezoekers beëindigde hiermee de losing streak van vier wedstrijden. Metallurg kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand. De thuisploeg had echter geen antwoord op de drie late goals van Omsk. Voor Avangard scoorden Mikheyev, Rau, Samokhvalov, Purcell, Petersson en Chudinov. Chibisov, Ellison en Mozyakin deden dat voor de verliezende thuisploeg.

Dynamo Moscow – Admiral Vladivostok 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

Dynamo pakte een noodzakelijke overwinning in de strijd om de play-offs. De thuisploeg begon nerveus. De 1-0 kwam dan ook als geroepen. Hietanen maakte de belangrijke openingsgoal in de laatste minuut van de eerste periode. De voorsprong werd vervolgens gestaag uitgebouwd naar een 4-0 overwinning door treffers van Rylov, Bryukvin en Markovin. Goalie Yeryomenko had 20 saves en een welverdiende shut-out. Dynamo blijft door deze overwinning in de race voor een play-off plek.

Lokomotiv Yaroslavl – Red Star Kunlun 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

De thuisploeg had een overwicht in het merendeel van de wedstrijd. Toch duurde het tot laat in de wedstrijd voordat de beslissing viel. Ex-SKA goalie Skrynnik had maar liefst 43 saves voor de bezoekende ploeg. Op schoten van Nakladal en Averin had hij echter geen antwoord. Goalie Sudnitsin behaalde een shut-out met 33 saves.

SKA St. Petersburg – Amur Khabarovsk 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)

SKA kroonde zich tot kampioen van het reguliere seizoen. De bezoekers konden alleen in de eerste periode wat tegengas geven. Na de openingsgoal van Rykov was het eenrichtingsverkeer. De overige goals kwamen van de sticks van Gavrikov (2), Shirokov en KHL-topscoorder Kovalchuk. Goalie Shestyorkin had een rustige middag met 19 saves en een shut-out.

Torpedo Nizhny Novgorod – Severstal Cherepovets 5-3 ( 0-1, 2-0, 3-2)

Belangrijke nederlaag voor de bezoekers. Ze vielen hierdoor terug naar de negende plek in de Western Conference. Het begin van de wedstrijd was voor Severstal. Stransky scoorde de openingsgoal. De tweede periode was voor de thuisploeg. Daugavins scoorde tweemaal en zette Torpedo op voorsprong. Ondanks twee goals van Severstal forward Vovchenko was het toch de thuisploeg die de overwinning pakte in het laatste bedrijf. Kinrade, Kundratek en Zhukov waren verantwoordelijk voor de produktie namens de thuisploeg.

Sibir Novosibirsk – Avtomobilist Yekaterinburg 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

Elf overwinningen uit de laatste 13 wedstrijden. Het kan niet op voor Sibir. Na het verlies van concurrent Amur komen de play-offs echt in zicht. De thuisploeg nam binnen 10 minuten een 2-0 voorsprong en kwam de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar. Avtomobilist kwam niet verder dan 18 schoten in de gehele wedstrijd. De goals kwamen op naam van Pervushin, Vereshchagin en Enlund. Goalie Krasikov behaalde zijn derde shut-out van het seizoen. De bezoekers moeten door de nederlaag nog even wachten op de officiele plaatsing voor de play-offs. Avtomobilist forward Milovzorov viel uit met een gebroken rib.

Barys Astana – Lada Togliatti 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)

Ondanks de overwinning was Barys Astana in mineur. Door de overwinning van Sibir op Avtomobilist is het einde verhaal voor de thuisploeg. Geen play-offs voor de ploeg die het tot halverwege het seizoen zo goed deed en zelfs even de Eastern Conference leidde. De ploeg was te afhankelijk van Dawes en Vey. Ook hun productiviteit schortte in de tweede helft van het seizoen. In deze wedstrijd was Dawes eindelijk weer eens productief. Hij was goed voor twee goals. De andere goals kwamen op naam van Dallman en Starchenko. Voor laagvlieger Lada scoorden Streltsov, Zhuravlev en Kapustin.

Salavat Yulaev Ufa – Slovan Bratislava 5-3 (1-1, 3-0, 1-2)

Salavat had genoeg aan 64 seconden in de tweede periode om het verschil te maken. De thuisploeg tilde de voorsprong naar 4-1. De stugge Slowaken kwamen in het laatste bedrijf nog wel terug tot 4-3. Een verrassing bleef echter uit en de punten bleven in Ufa. De thuisploeg heeft door deze overwinning de koppositie in de Chernyshev Divisie weer overgenomen van Avangard Omsk. De goals voor Salavat kwamen op naam van Tkachyov (2), Omark, Busarov en Hartikainen. Voor de bezoekers waren Garbutt, Boychuk en Mikus trefzeker.

Ak Bars Kazan – Vityaz 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Ak Bars maakte een ongeinspireerde indruk tegen laagvlieger Vityaz. De bezoekers waren gretig en op zoek naar een grote scalp. Iets om het seizoen nog glans mee te geven. Het aantal van 14 block shots zegt genoeg over de inzet van Vityaz. Ook goalie Saprykin speelde een glansrol met 36 saves en een shut-out. Mozik en Makeyev schoten Vityaz naar de welverdiende overwinning.

HC Sochi – CSKA Moscow 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)

Beide ploegen zaten wellicht elders met hun gedachten. Sochi is sinds vorige week geplaatst voor de play-offs en CSKA stuurt een groot aantal spelers naar de OS 2018 in Zuid-Korea. Het waren de bezoekers die hier het beste mee omgingen. Zij domineerden de wedstrijd en namen dan ook verdiend de punten mee uit Sochi. Shalumov, Robinson en Platt schoten raak voor The Army Men. Voor Sochi was Lapenkov trefzeker.

Neftekhimik Nizhnekamsk – Jokerit Helsinki 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)

Neftekhimik plaatste zich met deze overwinning officeel voor de play-offs. Zelfs de titel in de Eastern Conference is nog in zicht. De thuisploeg moest hiervoor wel terugkomen van een vroege 0-2 achterstand. Binnen zeven minuten scoorden Norman en Jensen voor de bezoekers. Neftekhimik vocht zich terug in de wedstrijd en vertoont weer de veerkracht van het overgrote gedeelte van het seizoen. Treffers van Everberg, Sexton en Hanzl bezorgden de thuisploeg alsnog de zwaarbevochten overwinning.

Previous Sprong kijkt twee wedstrijden toe; wat nu?
Next Daniel Sprong terug naar Wilkes-Barre/Scranton