Zevende zege op rij voor Colorado, Sharks winnen bij de Kings


NHL Recaps Face-Off

Vier wedstrijden vandaag, met een efficiënt New York Islanders in Montreal en Boston dat voor de dertiende keer op rij minimaal één punt pakt. Marko Bok en Bram Niewold praten je bij:

Boston Bruins – Dallas Stars 2-3 OT

Dallas en Boston begonnen fel aan hun eerste onderlinge duel van dit seizoen. Toch duurde het ruim twintig minuten voordat er gescoord werd, Stephen Johns opende de score voor Dallas. Alexander Radulov maakte er 2-0 van, waarna Zdeno Chara de Bruins weer dichterbij bracht. Over en weer waren er mooie kansen, maar het was Boston dat als enige nog scoorde, via Ryan Spooner. Hoogtepunt van de wedstrijd was echter de fantastische overtime winner van Tyler Seguin, bekijk de beelden hieronder zelf maar even. Boston heeft nu dertien keer op rij een punt of meer gepakt, het clubrecord staat op vijftien (mb)

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 3-1

Colorado had vorig jaar een dramatisch seizoen, maar heeft nu al meer punten dan vorig jaar en is zelfs bezig aan een lange winning streak. Vandaag was nummer zeven op rij en dat is een evenaring van het clubrecord uit 2005/06. Vandaag kwamen de Ducks op bezoek en Matt Nieto en Nathan MacKinnon gaven de Av’s een 2-0 voorsprong. Chris Wagner deed nog iets terug voor Anaheim. Jonathan Bernier hield zijn ploeg daarna op de been en enkele seconden voor tijd viel dan de bevrijdende 3-1 voor Colorado, Colin Wilson scoorde een powerplay goal (mb)

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 1-4

Het thuisvoordeel mocht niet baten voor de LA Kings, vanaf minuut één waren de San José Sharks de dominante ploeg in het Staples Centre. Dit resulteerde in drie onbeantwoorde Sharks-goals. Pas in de derde periode deden de Kings wat terug voor de 3-1, good old Joe Thornton benutte vervolgens de empty net die hem geboden werd. Voor San José had Chris Tierney een goal en een assist, verdediger Dylan DeMelo liet twee assists noteren (bn)

Montreal Canadiens – New York Islanders 4-5 OT

Een bewogen wedstrijd in Montreal, waar de New York Islanders op bezoek kwamen bij de Canadiens. Tot twee maal toe liep New York uit tot een voorsprong van twee goals, beide keren wist Montreal het weer recht te trekken tot een gelijke stand. Ondanks de overdaad aan schoten van de Canadiens, 56 tegenover 24 van de Islanders, was het de uitploeg die uiteindelijk aan het langste eind trok. Captain John Tavares maakte in overtime zijn tweede van de wedstrijd en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van New York. Alleen Mathew Barzal had met een goal en twee assists meer punten en werd daarmee man van de wedstrijd (bn)

Previous U18 Center: Isabelle Schollaardt
Next Herentals vernedert Heerenveen, Nijmegen stoot door naar top drie