Flames pakken zevende overwinning op een rij en de Rangers verliezen weer


NHL Recaps Face-Off

Vier leuke wedstrijden afgelopen nacht. Marko Bok en Cor Machielsen praten jullie weer bij.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 5-2

De Penguins scoren de laatste wedstrijden er weer aardig op los. Zo ook vannacht, ondanks dat er na de eerste periode 1-2 op het scorebord stond. Een goal van Patric Hornqvist voor de Penguins en voor de Rangers scoorde Michael Grabner en Brendan Smith. Daarna was het eigenlijk eenrichtingsverkeer op het doel van Henrik Lundqvist, die maar liefst 42 saves maakte. Door goals van Dominik Simon, Phil Kessel, Sidney Crosby en Carl Hagelin kregen de Rangers een derde nederlaag op rij voor hun kiezen. Onze landgenoot Daniël Sprong had drie SOG, drie hits, een blocked schot en vijftien minuten en 21 seconden ijstijd. (cm)

Carolina Hurricanes – Calgary Flames 1-4

De Flames pakte de zevende overwinning op een rij, mede dankzij de 38 saves die Mike Smith maakte en Dougie Hamilton. Hij scoorde twee maal in de PNC Arena. Matt Stajan en Matthew Tkachuk maakte de overige goals voor de Flames. Voor Carolina maakte Lee Stempniak de treffer. (cm)

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 0-4

Een opvallend lusteloos Chicago bakte er maar weinig van tegen de Red Wings. Goalie Jimmy Glass zag er ook een paar keer niet lekker uit en zodoende kon Detroit een vrij eenvoudige en broodnodige zege pakken. Dylan Larkin en Mike Green scoorden in de eerste periode, Anthony Mantha en Tyler Bertuzzi in de derde. Voor Bertuzzi was het zijn eerste NHL goal ooit. Petr Mrazek pakte pas zijn vierde zege van het seizoen, maar wel met zijn tweede shut-out (mb)

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 2-3 OT

Minnesota en Vancouver lieten een leuke pot hockey zien, in een pot waarbij je eigenlijk beide teams wel twee punten gunt. Het was Minnesota dat als eerste scoorde, Jason Zucker met zijn zeventiende goal alweer. Loui Eriksson deed laat in de periode het rode licht branden en zo was het weer 1-1. In een snelle wedstrijd, slechts één keer een straf aan beide kanten, vielen de goals echter niet. Pas laat in de derde periode werd het net weer gevonden en leek Minnesota te gaan winnen. Daniel Winnik rondde knap doorzetten van Eric Staal af. Toch werd het nog 2-2, Thomas Vanek kreeg de puck in een woud van spelers over de lijn. In overtime was het Brandon Sutter die zijn terugkeer na een blessure vierde met de winnende goal (mb)

Previous U18 Right Wing: Larissa Haverkorn van Rijsewijk
Next Jeugdhonk: spannende strijd tussen de u12 Panters en de Tijgers