4-on-4: Sprong, Nijmegen, Tilburg en de All-Star Game


Daniel Sprong 1st line Pittsburgh Penguins Face-Off

Daniel Sprong is ruim een week terug bij Pittsburgh Penguins. Hoe vind jij dat hij het tot nu toe doet in de NHL? En denk je dat hij het hele seizoen in Pittsburgh blijft?

Jeroen de Groot: Sprong had natuurlijk tegen de Islanders een fantastische avond met twee goals en een assist. Dat gaat hem de komende wedstrijden wat meer krediet geven. Het is afwachten hoe het de komende wedstrijden zal vergaan, of ie blijft of toch terug gaat naar de AHL.

Jonathan: Hij heeft een behoorlijke start achter de rug, met toch ook alweer enkele treffers. Uit het spel van Sprong blijkt dat hij gewoon thuis hoort in de NHL. Met dat gegeven in het achterhoofd, en mee nemende dat de Penguins momenteel simpelweg ondermaats presteren, zou het mij eigenlijk meer verbazen als Sprong nu weer in de loop van het resterende seizoen terug wordt geplaatst naar de AHL.

Rik: Daniël Sprong stond tegen de Islanders in de top lijn met wereldster Sidney Crosby opgesteld. Dit leidde tot een drie punten wedstrijd: twee goals en een assist. Gezien zijn ijs-tijd heb ik het gevoel dat de club het in hem ziet zitten. Ik denk dat hij wel kans maakt om langer in het roster te blijven.

Richard: De start is veelbelovend. Sprong laat zijn aanvallende kwaliteiten direct zien. In zijn derde wedstrijd speelde ie al op de eerste lijn met Sidney Crosby samen. Ik sprak hem medio december nog voor Face-Off en de gedrevenheid en doelgerichtheid overvielen mij op een positieve manier. Aan Daniel’s instelling zal het sowieso niet liggen.

Previous AHL update met in de spotlights Toronto Marlies koploper in de North Division
Next Achtklapper Chicago in Ottawa, Tampa Bay wint topper van Carolina