Time Out: Sander Horvers

Interview met Tilburg Trappers speler Sander Horvers

In Time Out zetten wij een speler uit de Nederlandse competitie in de schijnwerpers. Elke twee weken vuurt redacteur Sven van der Oost korte vragen en stellingen op hen af, en leren we de spelers op een ontspannen manier kennen als er geen schaatsen ondergebonden zijn. Deze week zijn we voor de eerste keer in Tilburg beland om daar Sander Horvers uit het Trappers Toekomstteam zijn jersey van het lijf te vragen.

Naam: Sander Horvers

Geboren: 06-07-1995

Woonplaats: Tilburg

Partner: Karen Wilthagen

Kinderen: Geen

Broers/Zussen: Eén zus van 22, Danique

Lengte: 1,76m

Gewicht: 78 kg

Clubs: Dat is altijd Tilburg Trappers geweest.

Positie: Center

Sander Horvers Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Speelt ijshockey sinds: Sinds mijn 5e jaar.

Sterke Punt: Ik denk dat mijn sterke punt is dat ik goede handen heb en dus graag aan de puck ben.

Zwakke Punt: Nog te vaak verkeerde beslissingen met de puck.

Trainers: Arian Aarts, René de Hondt, Jan Staps, Jos Heefer, Theo van Gerwen, Marc de Hondt, Nicky Rhode, Cees Oerlemans, Dennis Verhoof, Casey Van Schagen, Anders Martinsson, Dennis ten Bokkel, Doug Mason, Alex Andjelic.

Favoriete club in de NHL: Tampa Bay Lightning.

Mooiste stadion waar jij gespeeld hebt: Ik denk dat dat in Zell am See is geweest.

Beste speler in Nederland: Reno de Hondt. In de jeugd veel mee samengespeeld en heeft de afgelopen jaren enorm veel stappen gemaakt. Speelt altijd om te winnen en heeft daar alles voor over. Verbaast me dan ook niet dat hij veel punten maakt in de Oberliga.

Beste speler in de NHL: Steven Stamkos, ondanks veel blessures is hij dit jaar eindelijk weer terug en scoort hij zoals gewoonlijk weer makkelijk.

Hoogtepunt: Alle kampioenschappen in de jeugd en de vele (buitenlandse) toernooien die ik heb mogen spelen. Ook de trip naar Canada met het gehele team was erg tof!

Dieptepunt: Natuurlijk de verloren finales in de jeugd. Ik kan slecht tegen m’n verlies, dus zeker in de wedstrijden waar het om gaat wil je toch altijd winnen.

Beste trainer: Pfoee, ik heb van al mijn trainers veel geleerd. Maar ik denk dat ik op technisch gebied het meest heb geleerd van Alex Andjelic. Ik heb dan ook geluk gehad dat ik veel met hem heb kunnen trainen bij de topsportopleiding in Tilburg.

BeNe Liga opheffen een goed plan?: Nee denk ik niet. De teams uit België zijn sterk en hebben zeker een meerwaarde in de competitie. Het is ook leuker als speler en toeschouwer dat er zoveel mogelijk wedstrijden worden gespeeld tegen veel verschillende tegenstanders.

Kampioen 2017/2018: Ik denk dat Den Haag er dit jaar met de titel van door gaat. Ze hebben veel kwaliteiten verdeeld over alle linies.

De manier waarop Tilburg Trappers werken: Goed! De overstap naar de Oberliga heeft de club goed gedaan zowel op sportief als op commercieel vlak. Ik heb ook veel waardering voor de spelers die in dit team spelen. Het vele reizen en het aantal wedstrijden is natuurlijk loodzwaar en de meeste Nederlandse jongens hebben er dan ook nog een baan naast. Al met al hoop ik dat de club zo doorgaat en dat het BeNe team niet wordt vergeten ;).

Vrije tijd/Hobby’s: Momenteel volg ik de premaster Marketing Management aan Tilburg University. Hier ben ik dan ook veel tijd aan kwijt. Naast mijn studie vind ik het leuk om met mijn vriendin op pad te gaan of met mijn vrienden een biertje te drinken.

Welke sites/bladen lees je: NU.nl , NHL.com , Telegraaf.nl, Omroep Brabant.nl

TV serie/programma’s: Narco’s, Game of Thrones, Modern Family.

Beste Film: Wolf of Wallstreet.

Muziek: Eigenlijk van alles wel een beetje: Rap, House, Nederlandstalig etc.

Eten: Een goede pasta gaat er altijd wel in.

Favoriete drankje: Desperados!

Vakantieland: Italië.

Favoriete stad: Tilburg natuurlijk.

Beste eigenschap: Ik wil altijd dat iedereen tevreden is.

Slechtste eigenschap: Ik ben soms wat eigenwijs.

Sander Horvers Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Mooiste tenue: Tilburg.

Lelijkste tenue: Geleen.

De nieuwe bondscoach: Goede keus! Ik heb de eer gehad om wat trainingen van hem te mogen volgen in de jeugd. Ook stond hij bij ons in de bank tijdens het Chris Verwijst Toernooi. Ik denk dat hij op tactisch vlak een enorm sterke coach is en de juiste persoon is om Oranje naar een hoger niveau te tillen.

Bijgeloof: Ik hou er altijd van om lekker op tijd naar de ijsbaan te komen. Vaak ben ik dan ook (één van) de eerste in de kleedkamer. Dan kan ik me op mijn gemak mijn stick tapen en mezelf voorbereiden op de wedstrijd. Ik hou niet zo van haasten.

Typische ijshockeyhumor: Doorzichtige tape onder het ijzer, spullen van elkaar vast tapen.

Wie wijs jij aan als volgende speler: Cas Staps.

Previous Zweden verrast, Canada blijft imponeren en Wit-Rusland degradeert
Next Dubbelslag Tilburg Trappers na ruime zege op Hannover Indians