Goalie Toronto Maple Leafs beboet voor ‘diving’


Toronto Maple Leafs goalie Frederik Andersen kreeg vandaag een boete van USD 2.000,- aan zijn broek vanwege diving. Het was al de tweede keer dit seizoen dat Anderson zich daar schuldig aan maakte. Op Oudjaarsavond maakte hij voor de tweede maal een fopduik, ditmaal in de uitwedstrijd tegen Vegas Golden Knights.

National Hockey League Hockey Operations Department

De National Hockey League Hockey Operations Department houdt keurig bij hoe vaak een speler zich schuldig maakt aan onsportief gedrag, door bijvoorveeld diving of  ‘embellishment’: het overdrijven of simuleren van een overtreding. De eerste keer wordt nog door de vingers gezien, maar daarna volgen de boetes zich snel op.

Ook de Hoofdcoach mag zich achter de oren krabben als een van zijn speler een notoire diver is. Als een speler vijfmaal wordt bestraft, gaat ook de knip van de coach open. Hieronder zie je wat het de speler en coach kost. De boete gaat overigens naar het Players’ Emergency Assistance Fund. Een fonds dat oud NHL spelers helpt die in de (financiële) problemen zijn geraakt.

Aantal diving/embellishment, boete voor de speler, boete voor de Hoofdcoach

1, Waarschuwing, niet van toepassing
2, $2,000, niet van toepassing
3, $3,000, niet van toepassing
4, $4,000, niet van toepassing
5, $5,000, $2,000
6, $5,000, $3,000
7, $5,000, $4,000
8, $5,000, $5,000

Previous BREAK: NHL duel in Boston afgelast wegens sneeuwstorm
Next Canadezen Randy Taylor en Pete Stiel zetten Blue Mountain Cougars op de kaart