Twee topaffiches: Tilburg vs IceFighters, Den Haag vs Geleen


HIJS Hokij Den Haag Laco Geleen Eaters
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

De werkweek gaat voor velen weer beginnen vandaag, en na het werk kun je doorrijden naar Tilburg of Den Haag. Met twee absolute topaffiches starten we de ijshockeycampagne in 2018.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – LACO EATERS GELEEN

De best of three halve finale in de beker tussen Den Haag en Geleen beleeft vanavond in De Uithof zijn ontknoping. Na de veegpartij van vrijdag (10-1), stond Geleen zaterdag op de eigen Glanerbrook op en won het na overtime met 3-2. En dus kunnen we ons vanavond opmaken voor de tie breaker. De thuisploeg zal gebrand zijn om de winst eruit te slepen, waar Geleen zich zal moeten opmaken voor een heet avondje Den Haag. De ploegen kwamen elkaar vier maal tegen tot nu toe; In Geleen was er twee keer overtime nodig om een winnaar aan te wijzen, in Den Haag waren de zeges van HIJS afgetekend. Wie pakt het beslissende duel en plaatst zich voor de bekerfinale? Vanaf 20:30 uur gaat het duel van start

TILBURG TRAPPERS – ICEFIGHTERS LEIPZIG

De Meisterrunde is gestart en dus kunnen de nummers één tot en met zeven de plaatsingslijst onderling gaan opmaken. Vanavond staat in Tilburg de kraker tussen de ‘kampioen’ van de Hauptrunde en de runner up op het programma; Trappers ontvangt op de eigen Stappegoor de IceFighters uit Leipzig. Beide teams startten de tweede fase van het seizoen met een overtime nederlaag, waardoor Trappers de voorsprong van drie punten behield. De Brabanders kunnen dus een flinke tik uitdelen als het de zege grijpt. En waarom niet? Van de acht onderlinge ontmoetingen won de ploeg van Bo Subr er zeven, waaronder de twee wedstrijden dit seizoen. Om 20:00 uur gaan we van start!

Previous Verenigde Staten wint kraker, speelt kwartfinale tegen Rusland
Next New York Rangers wint Winter Classic in overtime