New York Rangers wint Winter Classic in overtime

Winter Classic 2018 NHL Face-Off

Buffalo Sabres – New York Rangers 2-3 OT

Maar liefst 40.000 mensen zaten op de tribunes bij de Winter Classic 2018 tussen New York Rangers en Buffalo Sabres. De temperatuur was een heerlijke -9, waarbij de gevoelstemperatuur nog vele malen lager was. Alle ingrediënten voor een fantastische Winter Classis waren dus op voorhand al aanwezig.

Na een flitsende start door de Rangers op het Citi Field van de New York Mets, stond het binnen acht minuten 2-0 door goals van Paul Carey en Michael Grabner. De meeste mensen dachten dat de buit toen al binnen was voor New York. Echter kwamen de mannen uit Buffalo sterk terug. Binnen een minuut in de tweede periode scoorde Sam Reinhart de aansluitingstreffer door een powerplay goal.

In de derde periode was het Rasmus Ristolainen die na 27 seconden al de gelijkmaker binnen schoot, met een prachtige wrist shot in de bovenhoek. Beide keepers hielden daarna in reguliere speeltijd hun goals schoon. Sabres goalie Robin Lehner maakte 39 saves. Rangers goalie Henrik Lundqvist maakte 31 saves. In overtime was het J.T. Miller die een rebound binnentikte op de powerplay en daarmee de Rangers de overwinning bezorgde in de Winter Classic.

Voor New York goalie Henrik Lundqvist betekende het de vierde zege in een outdoor wedstrijd (4-0-0 record), en de 423e winstpartij in totaal. Het bracht de Zweed op plaats acht van de goalieranglijst met de meeste zeges.

Previous Twee topaffiches: Tilburg vs IceFighters, Den Haag vs Geleen
Next 4-on-4: Vegas, Nederlandse beker, NHL en Dames U18