Den Haag beslist best of three tegen Geleen: 9-2


HIJS Hokij Den Haag Laco Geleen Eaters Face-Off
Vorig seizoen had HIJS Hokij Den Haag drie duels nodig om af te rekenen met Geleen (Foto: RubenVA Meda)

De eerste finalist van het nationale bekertoernooi is bekend. HIJS Hokij Den Haag won het beslissende derde duel in de serie tegen Laco Eaters Geleen. Net als de eerdere twee ontmoetingen dit seizoen tussen beide teams op De Uithof, was de zege ook ditmaal erg ruim: Geleen ging er met 9-2 vanaf.

Den Haag kwam het beste uit de startblokken en zag Jeffrey Melissant de score openen voor de thuisploeg. Lars van Sloun, goed voor de winnende treffer in Geleen, maakte niet veel later de gelijkmaker voor de Limburgse brigade. Met een 1-1 stand zochten de teams de kleedkamers op.

Vroeg in de tweede periode scoorde Alan van Bentem de 2-1, uit een power play situatie die nog stond uit het eerste deel. Gek genoeg drukte de thuisploeg niet door, en had Geleen (veruit) het beste van het spel. HIJS kon echter rekenen op een sterk optreden van doelman Fabian Schotel. Aan het slot van de tweede periode kregen de Limburgers de deksel op de neus; Oliver Pataky zorgde voor een Haagse marge van twee.

HIJS Hokij Den Haag Laco Geleen Eaters Face-Off
Foto: RubenVA Media

De fans konden amper op adem komen, want uit de eerst volgende aanval lag de puck wederom tegen de Limburgse touwen. Opnieuw was het Alan van Bentem die aan het eind stond van de assist om voor 4-1 te tekenen. In de slotfase van de tweede periode knalde Viktor Sjodin Gibbs het laatste beetje lucht uit de Geleense longen door voor een 5-1 voorsprong te tekenen.

De ene van Bentem stond al op de sheet, de tweede nog niet. Daar kwam verandering in toen Stace van Bentem met een wrap around de 6-1 verzorgde. Tekenend voor het weggevallen geloof bij Eaters was de zevende treffer; waar Geleen na een aanval schoot, stonden er vijf tellen later drie Haagse spelers voor de doelman. Mike van Oeveren gaf het beslissende tikkie. Twee Haagse treffers van Raymond van der Schuit en een knappe goal van Mitch Koumans voor Eaters bepaalden de eindstand op 9-2.

Den Haag ontvangt in de finale op de eigen Uithof Heerenveen of Eindhoven, die morgen hun tweede duel in de serie af gaan werken.

Previous Tilburg Trappers degradeert IceFighters tot figurant: 6-1
Next Tweede bekerduel tussen Eindhoven en Heerenveen