Semi Finals Beker van België starten vanavond!

Beker van België

Beker van België ijshockey Face-Off
Foto: DiBoschki

De kalendermaker kwam weer verrassend uit de hoek qua timing van deze halve finaleronde om de Beker van België; midden in de eindejaarsperiode. De vier teams die zich hiervoor kwalificeerden zijn zoals verwacht de vier Belgische deelnemers aan de BeNe League; Divisie één club Turnhout Tigers wist geen puntje te pakken tijdens de kwalificatieronde, terwijl reeksgenoot Sharks Mechelen Leuven wel vier punten wist af te snoepen. Dit bleek niet genoeg om het vierde ticket voor de Halve Finale-ronde te bemachtigen.

In deze “Best of three”-formule om door te stoten naar de bekerfinale, staan vanavond de duels HYC Herentals vs Phantoms Antwerp en Chiefs Leuven vs Bulldogs Liège op de affiche.

Antwerps duel richting Finale!

Antwerp Phantoms HYC Face-Off Beker van België
Foto: DiBoschki

Phantoms, de underdog in het Antwerps onderonsje, toonde tien dagen geleden al tegen HYC dat -indien de defensie sterk staat- de snelle counters met o.a. Lukasz Bartak, Kevin De Winter en broers Klijsen HYC pijn kunnen doen. De rood-witte brigade rond Morgan, Hunt en Brears, dat het voorbije weekend penalty-shots nodig had om thuis de zege veilig te stellen tegen Leuven, is zich bewust dat het de uitgespeelde kansen beter moet afmaken om de Finale begin februari te kunnen spelen.

Leuven vs Luik, spektakel verzekerd!

Chiefs Leuven Luik Bulldogs Beker van België Face-Off
Foto: Kurt Tops

De Chiefs, na vijf nederlagen op een rij dit weekend verrassend een punt pakkend bij HYC, stellen zelf dat vanavond de wedstrijd van het jaar gespeeld wordt. Sfeer zal er dus zijn rond het ijs en hopelijk krijgen we ook op het ijs sportief vuurwerk te zien van de Leuvense mix van jong talent met o.a. Alec James, Rino Dhondt en Oscar Delbrassine, en ervaren kerels als Captain Dean Thurura en zijn assistants P.J. Wouters en Borya Kolyasnikov. En knallen doen de Bulldogs, met het Limburgs viertal Engwegen, Ramoul, Verhulst & Willems, de voorbije weken; vijf zeges op rij voor de troepen van Paul Vincent en met 37 treffers in die vijf matchen meer dan productief!

De terugwedstrijden worden later deze week gespeeld; donderdagavond is er Phantoms – HYC en zaterdag ontvangen de Bulldogs de Chiefs aan de Maasoevers.

Previous Tilburg Trappers wil revanche tegen Moskitos Essen
Next Gezocht: €6000,00 voor de Nederlandse U18 meiden