Strijdlust, gemoedelijkheid en mooie resultaten: een ochtend U8/U10 van Breda, Eindhoven en Geleen


Strijdlust, gemoedelijkheid en mooie resultaten: een ochtend U8/U10 van Breda, Eindhoven en Geleen

Foto: Jonathan van Osta, Face-Off

Alle foto’s die deze ochtend gemaakt zijn, zullen via de voorzitters van de ijshockey verenigingen gedeeld worden met de ouders en spelers.

Op uitnodiging van de Yeti’s Breda was Face-Off deze zondag aanwezig bij de wedstrijden van de U8 en U10 uit Breda, Eindhoven en Geleen. De bezoekende teams, en zeker Geleen, waren al vroeg uit de veren om in Breda hun wedstrijden te spelen. Maar, dat deed niet onder voor de gemoedelijkheid onder de spelers en de toeschouwers. De U8 en U10 spelers gingen allemaal met veel enthousiasme naar het ijs, ze leken niet te kunnen wachten om te mogen spelen.

De eerste wedstrijd (u10) tussen de Yeti’s en de Kemphanen begon indrukwekkend. Alle jeugdteams hadden duidelijk wat uitblinkertjes bij zich, die op verrassend behendige manier de puck over het ijs naar het goal van de tegenstander wisten te brengen. De spelers van Eindhoven Kemphanen slaagden er niet in om in de eerste wedstrijd te scoren tegen de Yeti’s, maar dat maakte de wedstrijd niet minder spannend! De U8 maakten er ook een mooie pot van; de kleine talenten van Eindhoven en Breda vlogen vlot over en weer, met uitgeputte goalies tot gevolg.

Foto: Jonathan van Osta, Face-Off

De tweede match van de ochtend was tussen Laco Eaters Geleen en Eindhoven Kemphanen. Geleen drukte in deze wedstrijd al snel een puck achter de goalie van Eindhoven langs. Met indrukwekkende manoeuvres wisten de spelers van Geleen een dominante wedstrijd te spelen. Maar, aan de kant van Eindhoven bleek al snel dat het team kleine foutjes van de eerdere wedstrijd netjes corrigeerde. Ze waren niet meer zo makkelijk te verslaan.

Foto: Jonathan van Osta, Face-Off

Ook de derde wedstrijd, tussen Geleen en Breda, was een mooi gebalanceerde pot tussen teams die snel leren van hun voorgaande wedstrijden.  Met vlotte bewegingen en een enthousiast publiek van ouders, vlogen de 15 minuten zo voorbij. Breda wist in deze match de overhand te krijgen, maar bij de rematch tussen Breda en Geleen, bleef de stand hangen op 2-2. In de laatste minuut leek Breda heel even het winnende doelpunt te maken, maar Geleen wist met man en macht de puck uit het goal te houden. Een mooi eindresultaat voor een leuke, gezellige ochtend ijshockey!

Previous Trappers slaat Piranhas aan de haak
Next Geleen en HYC rukken op richting top