Monsterzeges Den Haag en Heerenveen, nederlaag Nijmegen en Eindhoven

HIJS Hokij Den Haag Amsterdam Tigers Face-Off

Gisteravond waren er vier duels in de BeNe League. Vier van de vijf ploegen die bovenin bivakkeerden voor aanvang kwamen het ijs op.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – AMSTERDAM TIGERS

De rivalen van weleer kwamen gisteren in De Uithof samen. HIJS Hokij, viruteel koploper, ontving Amsterdam Tigers. Waar de Amsterdammers hun goede vorm voort wilden zetten, vonden ze gisteren hun Waterloo. Den Haag maakte zeer duidelijk dat er niets te halen viel voor de bezoekers.

Na 20 minuten ijshockey leek er nog geen grote zege in de maak. De thuisploeg kwam op 2-0 via Jurryt Smid op de powerplay, en Alan van Bentem. Amsterdam reageerde via een treffers van Ivan Musso. Ook in de tweede periode hielden de bezoekers goed stand, maar na een half uur ging het gas erop bij HIJS. In een tijdsbestek van amper tien minuten lagen er vijf treffers achter goalie Van Duin. Raymond van der Schuit (2x), Jeffrey Melissant, en de tweede treffers van Alan van Bentem en Jurryt Smid tilden de stand naar 7-1.

De thuisploeg drukte direct in het slotstuk goed door Oliver Pataky en Bas Britstra. Vlak voor het einde Jeffrey Melissant met zijn tweede treffer voor de 10-1 eindstand.

UNIS HEERENVEEN FLYERS – RED EAGLES DEN BOSCH 12-0

Op voorhand mochten geen wonderen verwacht worden van Den Bosch op bezoek bij Heerenveen. In Thialf was na 60 minuten ijshockey niemand verbaasd dat de punten in Friesland bleven.

In de eerste periode maakten de Flyers al direct duidelijk dat er van een stunt geen sprake kon zijn. De teller werd al direct naar 6-0 getild, door treffers van Yan Turcotte, Lars den Edel (2x), Ronald Wurm, Marco Postma en Pippo Limnell.

Flyers Red Eagles Face-Off

Ook in het restant van het duel was het klassenverschil veel te groot tussen de twee teams. Dat is natuurlijk absoluut geen schande. Aan het eind van de wedstrijd stond er een 12-0 uitslag op het scorebord, mede door een hattrick van Marco Postma.

AHOUD DEVILS – BULLDOGS LUIK 5-7

Het publiek was zeer enthousiast tijdens het duel tussen de Ahoud Devils en de Bulldogs uit Luik. De wedstrijd ging fel en hard van start, en binnen anderhalve minuut bracht Bryan Henry Luik al op een 1-0 voorsprong. Diezelfde Henry verdubbelde de marge in Luiks voordeel. Het was een erg slordig duel waarbij de Ahoud Devils veel moeite hadden in de defensie. Door treffers van Levi Houkes en Kay Gielen kwam AHOUD snel weer op gelijke hoogte. Daarna liepen de Devils steeds achter de feiten aan, en met  een 2-3 achterstand aan het einde van de eerste periode zocht het de kleedkamers op.

VEEL FOUTEN

Tijdens het middenstuk van dit duel werden er veel goals gescoord, maar ook lekker mannelijk gespeeld door beide teams. Het publiek zag veel schoten werden afgevuurd worden op beide goals. Luik zat voordurend aan de goede kant van de score. Nadat Luik op een 5-3 voorsprong was gekomen, kwam Nijmegen weer langszij voor een  5-5 tussenstand aan het einde van de tweede periode.

In de laatste periode was de ramp voor de Ahoud Devils compleet. Bulldogs liep weg naar een 5-7 voorsprong, door goals van Cheyne Matheson en Yoren De Smet De thuisploeg was niet meer bij machte om die achterstand om te buiten, waardoor de Belgische gasten een zwaar bevochten  zege uit het vuur sleepten.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – EINDHOVEN KEMPHANEN 5-4

Trappers Eindhoven Kemphanen Face-Off

Wat een week in het Eindhovense. Maar één ding stond vast, en dat was dat de selectie van Kemphanen lekker kon gaan spelen op vrijdagavond tegen de jongelingen van Tilburg. Even geen gedoe dus, al was Kemphanen met slechts dertien man afgereisd naar Stappegoor.

Evo Suurhoff opende de score namens Tilburg, maar Nick Verschuren boog dat laat in de eerste periode om in een voorsprong voor de gasten. Ritchie van Hulten leek Eindhoven de goede weg te wijzen, door de 1-3 op het bord te zetten, maar niets was minder was. Twee treffers van Jeroen van den Broek en een goal van Elia Urlings brachten Tilburg op voorsprong. Vijf minuten voor het einde bracht Jorn van Gestel Eindhoven toch weer op gelijke hoogte. In overtime ging het alsnog mis voor Kemphanen; Sander Horvers zorgde voor de zege van Tilburg.