Weekupdate KHL, Barys Astana zakt naar vierde plaats


Face-Off KHL Update

битва за плей-офф продолжается en dus ook de volgende update KHL. Ditmaal een weekupdate met de belangrijkste feiten en statistieken. Patrick van Rijswijk somt ze voor je op.

Het blijft spannend in het Oosten. Barys Astana is de grote verliezer na vier nederlagen op rij, waarvan twee tegen directe concurrenten. Avangard Omsk en Ak Bars Kazan waren beiden te sterk. Het team zakte hierdoor zelfs uit de top drie. De huidige koploper is Ak Bars Kazan. Het team staat vijf punten los van Omsk en het verrassende Neftekhimik. Voor de overige play-off plaatsen blijft het spannend. Er zit maar twee punten verschil tussen de plaatsen zes en negen. Ufa blijft lastig draaien en wordt op de achtste plek behoorlijk op de huid gezeten door het steeds beter draaiende Sibir.

In het Westen kijkt niemand meer naar de nummer één plek. Die is al lang vergeven aan het ongenaakbare SKA St. Petersburg. Ook CSKA en Jokerit hebben zich zo goed als geplaatst. Daarna wordt het een ander verhaal. Tussen de plaatsen zes en negen zit maar een punt verschil. Sochi, Spartak en Severstal staan op dit moment aan de goede kant van de streep. Daarentegen staat Dinamo Moskou net aan de verkeerde kant.

In beide conferences blijft het dus spannend. Dit geldt niet zo zeer voor de statistieken. Hier is de afgelopen weken maar weinig in veranderd. De eerste twee plaatsen blijven voor het aanvalsduo van het haperende Barys. Linden Vey staat op 44 punten en Nigel Dawes op 42 punten. Zij worden op de voet gevolgd door de SKA St. Petersburg foward Nikita Gusev die ook 42 punten bij elkaar heeft geslagen. Beste goalie blijft ook dit keer Alexei Krasikov met een savepercentage van 94.8%.

Komende week volgen er nieuwe updates met heel veel videobeelden van de gespeelde wedstrijden. оставаться здоровым

Previous Tilburg ontvangt Saale Bulls, kraker in Herentals
Next NHL Power Rankings: Rangers en Islanders op stoom