Open Dag ijschockeyschool Dordrecht Lions


Dordrecht Lions Face-Off

Afgelopen weekend kwamen er ongeveer dertig kinderen met hun ouders, naar de open dag van de ijshockeyschool van Dordrecht Lions.

Dordrecht Lions Face-Off

ASPIRANTEN

Er waren drie potentiële nieuwe leden voor de aspiranten groep van elf jaar en ouder. Ze schaatsten lekker mee met het aspiranten team, die de helft van het ijs tot hun beschikking. Hier werden wat spel- en trainings vormen gegeven op gebied van schaatsen en stick- en puck handling. Het geheel werd afgesloten met een partijvorm.

DE ALLERKLEINSTEN

Bij de groep van vier tot elf jaar waren er zo’n vijftien kinderen die voor het eerst kennis maakte met de ijshockeyschool. Hier bestond het vooral uit kennismaken met het ijs. De kinderen die al lid van de club zijn, zette zich in om de mogelijke nieuwe aanwas te germaken.

Dit deden ze bijvoorbeeld door sleestoeltjes met een passagier voor zich uit te duwen. Deze stoeltjes werden ook gebruikt om met behulp van hockeysticks treintjes te vormen, en die werden door de volwassen vrijwilligers voort geduwd. De jongste deelnemer was zelfs nog net geen vier jaar.

Ook twee jaar oude zoon van onze eigen Rik Bruijnius betrad het ijs op vrijblijvende voorwaarden en beleefde een geweldige ervaring.

 

Dordrecht Lions Face-Off

INSCHRIJVINGEN

Aan het einde van de middag waren er een aantal inschrijvingen voor de ijshockeyschool en voor een aspiranten training. Als klap op de vuurpijl waren er zelfs een paar vaders die zich hebben ingeschreven voor de ijshockeyschool voor volwassenen.

Het kan misschien altijd beter maar al met al was men tevreden met de opkomst en de inschrijvingen, helemaal gezien het algehele sport klimaat in Nederland.

Natuurlijk gaat er een groot dankwoord uit naar de vrijwilligers, die op één of andere manier betrokken zijn bij Dordrecht Lions en deze dag mogelijk hebben gemaakt.

Dordrecht Lions Face-Off

 

Tijdens mijn bezoek heb ik nog even kort de tijd gehad om met jeugd trainer Sander de Gruiter te spreken. We hebben afgesproken om in de nabije toekomst eens te praten over jeugdhockey.
Ook liep ik Edwin van Vught, bestuurder van de Lions, tegen het lijf. We hebben kort gesproken over de jeugd en ijshockey. Als club hoopt men volgend jaar weer zo’n dag te kunnen organiseren, aldus dhr. van Vught.

Voor ondergetekende was het een mooie ervaring zoveel jonge schaatsers te zien die actief bezig waren met ijshockey. Als fan en redacteur van Face-Off.nl kan ik alleen maar zeggen: het was een topmiddag!

Previous Drie keer Nederland vs België in de BeNe League
Next Schiettent in Amsterdam, Eaters winnen in slotminuut